2012-05-07 12:17:34
Φωτογραφία για Le Grand Soir: Ο εκλογικός σεισμός που έπληξε την Ευρώπη
Η λιτότητα έχασε. Η ευρωπαϊκή δεξιά έπαθε πανωλεθρία. Στο Παρίσι, το χρηματιστήριο ανησυχεί.  Παντού, πανηγυρίζουν οι λαοί. Η άνοιξη του 2012 εκκόλαψε δελεαστικά νέα λουλούδια στο γλυκό γρασίδι.

Πώς ένα μικρό κόμμα του οποίου ηγείται ένας χαρισματικός ηγέτης, εξαιρετικός ρήτορας, ο οποίος δεν είχε συγκεντρώσει το 5% των ψήφων το 2009 βρέθηκε με το 16,4%;

Πώς μπορεί αυτό το κόμμα να έγινε το πρώτο αριστερό κόμμα, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα κατέρρευσε από 43,9% σε 13,79%;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που τίθενται στους τυφλούς παρατηρητές της Ελλάδας, όπου το αδελφό κόμμα του γαλλικού Αριστερού Μετώπου είναι έτοιμο να σχηματίσει κυβέρνηση, αν η δεξιά, που έπεσε από το 33,5% σε 20,2% δεν το κατορθώνει .

Το Ελληνικό Σύνταγμα επιβάλλει πράγματι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συμβουλευτεί διαδοχικά το καθένα από τα τρία πρώτα κόμματα μέχρι που το ένα από αυτά κατορθώνει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Θυμηθείτε αυτό το όνομα: Αλέξης Τσίπρας * και το κόμμα του που αναποδογύρισε το τραπέζι: το ΣΥΡΙΖΑ. Και ομολογείστε ότι το βράδυ της Κυριακής, ακούγοντας τα ΜΜΕ μας, μάθατε προπαντός τη θλιβερή άνοδο της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα, όπου το ανοικτά δηλωμένο ναζιστικό κόμμα συλλέγει 6,86%, ήτοι 11% λιγότερο από την δικιά μας Μαρίν Λεπέν.

* Αλέξης Τσίπρας: δείτε το πορτραίτο του στην εικόνα που συνοδεύει αυτό το σημείωμα (στο t-shirt).

Θεόφραστος Ρ. 

http://www.legrandsoir.info/
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ