2015-08-17 00:04:05
Φωτογραφία για Σκεφτόμαστε να οργανώσουμε καταυλισμούς μεταναστών σε διάφορα σημεία της χώρας
Αναγκαία θεωρεί η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου τη δημιουργία υπηρεσιών πρώτης υποδοχής μεταναστών σε όλα τα νησιά.

Όπως εξήγησε στην εφημερίδα "Αυγή" η αναπληρώτρια υπουργός, «η κυβέρνηση σκέπτεται να οργανώσει καταυλισμούς σε διάφορα σημεία της χώρας, ώστε να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες φιλοξενίας, να αυξήσει τις δυνατότητες και το προσωπικό των υπηρεσιών ασύλου προκειμένου οι αιτούντες άσυλο να μπορούν να διεκπεραιώνουν τα αιτήματά τους σε εύλογο χρόνο».

«Επίσης σε όλους τους τόπους υποδοχής προσφύγων θα οργανωθούν υπηρεσίες πρώτης υποδοχής για τους ευάλωτους πληθυσμούς, τους ασθενείς, τις εγκύους, όπως επιτάσσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία» ανέφερε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Όσον αφορά την επιλογή του πλοίου στην Κω, η αναπληρώτρια υπουργός δήλωσε ως «επιλέχθηκε προσωρινά ελλείψει συνεργασίας με τον δήμαρχο, ο οποίος δεν θέλει να υπάρχουν τέτοιες δομές στο νησί, όπως, άλλωστε, δηλώνει δημόσια».

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσάπτοντάς της αδιαφορία «για την τύχη αυτών των ανθρώπων και δεν τους βοηθά να βρουν έναν άλλον τρόπο να ζουν με αξιοπρέπεια». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ