2015-08-18 02:00:11
Φωτογραφία για Σοκαριστικές εικόνες από το βασανισμό ελεφάντων στην Ινδία
Το ρεπορταζ της Daily Mail για τον... βασανισμό ελεφάντων στην Ινδία είναι συγκλονιστικό. Η δημοσιογράφος Liz Jones επισκέφτηκε ένα από τα ''στρατόπεδα εκπαίδευσης'' των ελεφάντων στην Ινδία και κατέγραψε σοκαριστικές εικόνες.

 

Τα άτυχα ζώα εκπαιδεύονται ως τουριστικές ατραξιόν. Πολλά από αυτά είναι αλυσοδεμένα στο ίδιο ακριβώς σημείο, σε κατάσταση ακινησία για πάνω από 20 χρόνια. Για να είναι υπάκουοι, οι ελέφαντες βασανίζονται για πολλά χρόνια με μεταλικές ράβδους, ξυλοδαρμούς ακόμη και με ειδικά εργαλεία που φέρουν καρφιά.

Οι τρόποι που σκαρφίζονται οι ''εκπαιδευτές'' είναι σκληροί και βάναυσοι. 'Ενας από αυτούς είναι να μπήγουν ένα ατσάλινο καρφι στο δάχτυλο του ζώου. Όταν κλείσει η πληγή με το καρφί μέσα, το χρησιμοποιούν ως μέσο ''συνετισμού'' του ζώου, πατώντας πάνω στο σημείο. Όσον αφορά τη διατροφή τους, αυτή περιορίζεται αποκλειστικα σε ξηραμένα φύλλα φοίνικα και 5-10 λίτρα νερό ημερησίως, τη στιγμή που ένας ελέφαντας χρειάζεται 150-200 λίτρα νερό κάθε μέρα.


Η διαδικασία ''εξημέρωσης'' ενός ελέφαντα έχει ως εξής: Το ζώο τοποθετείτε σε ένα στενό, ξύλινο κλουβί, όπου δε μπορεί να κουνηθεί ή να καθίσει κάτω. Αφήνεται μέχρι σχεδόν να λιμοκτονήσει και να αφυδατωθεί και παράλληλα εξαναγκάζεται να παραμείνει χωρίς ύπνο για μερόνυχτα. Τέλος, κάθε ξημέρωμα και κάθε βράδυ, το ζώο ξυλοκοπείται για τουλάχιστον μια ώρα με ράβδους.

Η Liz Jones έγινε μάρτυρας των βασανιστηρίων των άτυχων ζώων. Μερικά εξ αυτών είναι τυφλά ενώ κάποια άλλα φαίνεται να δακρύζουν τη στιγμή που δέχονται τα χτυπήματα των βασανιστών τους. Σε αυτό το μέρος υπάρχουν 57 αιχμαλωτισμένοι ελέφαντες και υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 12 τέτοια σημεία σε ολόκληρη τη χώρα. Όλα αυτά προς τέρψη των τουριστών που θα πληρώσουν πάρα πολλά χρήματα για να απολαύσουν το ''θέαμα''.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ