2015-08-22 13:23:06
Φωτογραφία για «Οι εκλογές κρίνονται την ημέρα που προκηρύσσονται»
«Οι εκλογές κρίνονται την ημέρα που προκηρύσσονται», έλεγαν οι παλιοί γνώστες του πολιτικού παιχνιδιού και της πολιτικής... συμπεριφοράς του ψηφοφόρου.

Αν αναλύσουμε την πρώτη μέρα από την παραίτηση της Κυβέρνησης και ουσιαστικά την πρώτη μέρα του προεκλογικού αγώνα, βγάζουμε κάποια πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, για την τελική έκβαση και τα ποσοστά που θα πάρουν τα κόμματα στις εκλογές.

Η αίσθηση του Prefadorou, παρακολουθώντας τη συμπεριφορά των κομμάτων, είναι ότι το βράδυ των εκλογών θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον πολιτικό σκηνικό και μάλλον πολύ πιο ξεκάθαρο από αυτό των προηγούμενων αναμετρήσεων.

Παρότι οι εκλογές θα γίνουν με λίστα, θα υπάρξει και άλλο «ξεσκαρτάρισμα» και νέα πρόσωπα θα εμφανιστούν, που φυσικά θα πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν περισσότερα από αυτά που θα αντικαταστήσουν.

Όσο για τα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και οι ΑΝΕΛ θα ολοκληρώσουν τον κύκλο τους, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ιδιαίτερα για το ΠΑΣΟΚ.


Χωρίς να υπάρχει μέχρι τώρα έστω και μια μέτρηση με τάσεις της κοινής γνώμης, πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι περίπου αυτό:

ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 30%

ΝΔ κάτω από 30%

ΚΚΕ γύρω στο 5-6%

ΛΑΕ-ΠΟΤΑΜΙ-ΧΑ μεταξύ 6-8% με μικρή πιθανότητα το κόμμα Λαφαζάνη ΛΑΕ να ξεπεράσει το 10%

Ένωση Κεντρώων στο 4%

Τα υπόλοιπα κόμματα δύσκολα θα ξεπεράσουν το 3%, με τη μορφή που έχουν σήμερα.

Και τι βλέπεις για Κυβέρνηση Prefadore;

«Εδώ σε θέλω μάγκα μου», τι να πω ρε παιδιά; Στην πολιτική εκεί που λες ότι τα έχεις δει όλα, όλο και κάτι άλλο γίνεται που σε κάνει μαλάκα.

Αυτό που φαίνεται είναι ότι η επόμενη Κυβέρνηση θα μείνει στην εξουσία τουλάχιστον για τρία χρόνια και ο Τσίπρας κυρίαρχος του παιχνιδιού, για αρκετά ακόμα.

Prefadoros
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ