2015-08-22 13:29:07
Φωτογραφία για Από το Λονδίνο στην Αθήνα με τα ποδήλατα
Ο Ελπίς και η Δώρα μετά τις φιλανθρωπικές αποστολές τους σε χώρες της Αφρικής είναι έτοιμοι να διασχίσουν την Ευρώπη για τα παιδιά με καρκίνο Ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση λατρεύουν τον αθλητισμό, τα ταξίδια και την εθελοντική προσφορά. Αποφάσισαν να συνδυάσουν και τα τρία και να κάνουν μια ξεχωριστή ποδηλατάδα 2.500 χιλιομέτρων (!) για καλό σκοπό.

Το ζευγάρι θα κάνει τη διαδρομή Λονδίνο - Αθήνα με... ορθοπεταλιές, ώστε να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να συγκεντρώσει 10.000 ευρώ για τα παιδιά με καρκίνο. Ο Ελπις και η Δώρα είναι δύο 26χρονοι νέοι με καταγωγή από τη Λαμία, οι οποίοι έγιναν γνωστοί στην Ελλάδα μέσα από τις φιλανθρωπικές αποστολές-ταξίδια σε χώρες της Αφρικής, όπως το πρότζεκτ Water4Life που στόχευε στη χρηματοδότηση του έργου υδροδότησης του φτωχού χωριού Al Youya στο Σουδάν.

Η νέα, φιλόδοξη αποστολή των δύο νέων ονομάζεται Wheeling2Help και αφορά την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη στήριξη του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια Φλόγα
. Το σχέδιό τους είναι απλό. Ξεκινώντας από το Λονδίνο, θα διασχίσουν πάνω σε δύο τροχούς οκτώ ευρωπαϊκές χώρες και ύστερα από μια διαδρομή διάρκειας 35 ημερών και μήκους 2.500 χιλιομέτρων θα φτάσουν στην Αθήνα. Το ταξίδι θα τους δώσει την ευκαιρία να ενημερώσουν τους πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών και τους διαδικτυακούς φίλους τους στα social media για τον σκοπό του Wheeling2Help, με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να μαζέψουν τα 10.000 ευρώ για τη Φλόγα.

«Αν και δεν είμαι ποδηλάτης, πιστεύω πως, αν θέλεις κάτι πολύ, ο κόσμος να χαλάσει, εσύ θα το πετύχεις» λέει ο νεαρός για το δύσκολο και απαιτητικό ταξίδι και προσθέτει: «Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας με οποιονδήποτε τρόπο να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα γι' αυτούς τους μικρούς αγγέλους που καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη για να νικήσουν τον καρκίνο».

Η «διαδρομή»

Η ποδηλατάδα των 2.500 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει στις 5 Σεπτεμβρίου. Με αφετηρία την Αγγλία, ο Ελπις και η Δώρα θα διασχίσουν τη Γαλλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Ιταλία, για να καταλήξουν στην Ελλάδα στις αρχές του Οκτωβρίου. Στο ελληνικό κομμάτι της διαδρομής, σε κάθε πόλη-στάση και σε συνεργασία με τους δήμους και τοπικούς συλλόγους, θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις ώστε να περάσει σε περισσότερο κόσμο το μήνυμα της αξίας του εθελοντισμού και του αθλητισμού. Παράλληλα ο 26χρονος καλεί όσους επιθυμούν να τον ακολουθήσουν: «Θέλω να φωνάξω δυνατά και να σας προσκαλέσω όλους να πάρετε το ποδήλατό σας και να συμμετάσχετε έστω σε ένα μικρό κομμάτι του ταξιδιού στην Ελλάδα».

Πληροφορίες για το Wheeling2Help υπάρχουν στην ιστοσελίδα dreamtravelive.com και στο facebook (facebook.com/dreamtravelive).
Πηγή
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ