2015-08-22 14:06:06
Φωτογραφία για Οι ΗΠΑ ζητάνε περισσότερα από την Τουρκία στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού κράτους
Οι ΗΠΑ παροτρύνουν την Τουρκία να εμπλακεί ακόμη περισσότερο στην καταπολέμηση του Ισλαμικού κράτους. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είπε ότι μπορεί η Τουρκία να παραχώρησε αεροδρόμιά της για αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά “αυτό δεν είναι αρκετό”.

Ο Κάρτερ επεσήμανε ότι αυτό που πρέπει να κάνει η Τουρκία με μεγαλύτερη επιμονή είναι να αστυνομεύσει αποτελεσματικά τα σύνορά της με τη Συρία προκειμένου να εκμηδενίσει τις μετακινήσεις μαχητών του ISIS αλλά και τη ροή προμηθειών.

Η Τουρκία που επιχειρεί να αξιοποιήσει την αμερικανική εκστρατεία κατά του Ισλαμικού κράτους, για να επιτεθεί κατά των Κούρδων. Οι ΗΠΑ δεν την αποθαρρύνουν παίρνοντας ως αντάλλαγμα τις στρατιωτικές διευκολυνσεις που χρειάζονται. Αλλά δεν πρόκειται να μην την πιέσουν για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπλοκή και στον πόλεμο κατά των φανατικών ισλαμιστών με τους οποίους η Άγκυρα κάθε άλλο παρά εχθρικές σχέσεις είχε
. Αντιθέτως Ερντογάν-Νταβούτογλου κατόρθωσαν να εμπλέξουν την Τουρκία σε μια απίστευτη περιπέτεια από την οποία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τι θα προκύψει για την χώρα. Επειδή πολλοί μπορούν να σπεύσουν να πανηγυρίσουν για το “στρίμωγμα” της Τουρκίας να επισημάνουμε ότι σε τέτοιες περιστάσεις η Άγκυρα στρέφει πάντα το ενδιαφέρον της δυτικά. Σχεδόν πάντα με τις “ευλογίες” των ΗΠΑ. Συνεπώς ας μην νοιώθουμε “ασφαλείς” για το μέτωπο στο οποίο εχει εμπλακεί η γειτονική χώρα. Εύκολα αλλάζει μέτωπα. Ειδικά τώρα που η πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας είναι εξαιρετικά ασταθής.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ