2015-08-22 13:48:07
Φωτογραφία για Πέθανε στα 99 του σωματοφύλακας του Μάο Τσε Τουνγκ
Πέθανε στα 99 του χρονια, ο σωματοφύλακας του Μάο Τσε Τουνγκ και πρώην ανώτατο στέλεχος του ΚΚ Κίνας, Ουάνγκ Ντονγκσίνγκ. Το κρατικό πρακτορείο Xinhua, το οποίο τον αποκαλεί «έμπειρο και δοκιμασμένο, πιστό κομμουνιστή μαχητή και...

επαναστάτη προλετάριο», ανέφερε ότι ο Ουάνγκ πέθανε νωρίς το πρωί από ασθένεια, επικαλούμενο το Γενικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο Ουάνγκ γεννήθηκε το 1916 και, εκτός από επικεφαλής της σωματοφυλακής του Μεγάλου Τιμονιέρη, ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της σύλληψης της «Συμμορίας των Τεσσάρων», με αρχηγό τη χήρα του Μάο, Τσιανγκ Τσινγκ, το 1976.

Υπήρξε επίσης αντιπρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος και ήταν ένα από τα τελευταία εν ζωή ηγετικά στελέχη της εποχής της Πολιτιστικής Επανάστασης.

Είχε πέσει σε δυσμένεια ως μέλος της λεγόμενης «Μικρής Συμμορίας των Τεσσάρων» (Τζι Ντενγκουΐ, Τσεν Σιλιάν, Ου Ντε και Ουάνγκ Ντονγκσίνγκ), στελεχών τα οποία ακολουθούσαν τον διάδοχο του Μάο, Χούα Κούο Φενγκ και, μολονότι είχαν συμμαχήσει αρχικά με τον Τενγκ Χσιάο Πινγκ κατά της «Συμμορίας των Τεσσάρων», είχαν χάσει τα ηγετικά τους αξιώματα μεταξύ του Δεκεμβρίου του 1978 και του Φεβρουαρίου του 1980.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ