2012-05-07 18:21:21
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ: ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ Ο ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ
Ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει στη στήλη του στο "katimagiko.gr", την άποψή του για τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο, ο οποίος φέρεται να είναι κοντά στην μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρεται και στον χαμό του Ρασίντ Γιεκινί, ο οποίος είχε έρθει στον Ολυμπιακό κατόπιν δικήε του εισήγησης το καλοκαίρι του 1994.

Αναλυτικά:

Διάβασα ότι ο Ολυμπιακός σχεδόν τα έχει βρει σε όλα με την Ξάνθη για τον Βλαχοδήμο. Αν γίνει αυτό, ο Ολυμπιακός παίρνει ένα νέο παίκτη, με πλούσια προσόντα, ταχύτατο, φοβερό κορμί, με ντρίμπλα που δεν ξέρεις από πού θα σου φύγει. Για εμένα είναι το μεγαλύτερο ταλέντο απ’ όλους τους νεαρούς Έλληνες που υπάρχουν! Και δεν το λέω τώρα που τον παίρνει ο Ολυμπιακός. Το είπα στο σάιτ απ’ το πρώτο ματς που τον είχα δει, στην Τούμπα.

Ο Βλαχοδήμος αν δουλευτεί όπως πρέπει, σε 1 χρόνο θα μπαίνει στο Καραϊσκάκη και με το που θα πιάνει τη μπάλα θα ξεσηκώνει τα πλήθη! Έχει τα φόντα να γίνει πιο φαντεζί και από τον Μιραλάς. Και είναι γρήγορος πολύ, δεν είναι αργοκαρούτα, έχει ένα πράγμα που το είχε ο Γκαλέτι, γενικώς το έχουν οι μεγάλοι παίκτες, φεύγει στα πρώτα μέτρα με… τετάρτη! Όχι με πρώτη. Θέλει βέβαια δουλειά.


Να τον δυναμώσεις πρέπει κι άλλο- αν κι έχει κορμί Ρονάλντο- να φτιάξεις κι άλλο τις αντοχές του, έχει καλά πόδια αλλά πρέπει να φτιάξει κι άλλο τα σουτ, και μπορεί να έχεις έναν παίκτη που θα σε κάνει να τα χάσεις. Είναι πολύ καλή επένδυση.

Μην τον αφήσουν όμως ήσυχο τον νεαρό, πρέπει να πέσουν πάνω του για να δουλέψει, να μην το ρίξει στα σκουλαρίκια, στα τατουάζ και στα παράξενα κουρέματα, ούτε ποτά- τσιγάρα, να έχεις δυνάμεις και θα δοξαστείς νεαρέ μου! Θα φιλάς τη φανέλα στο Καραϊσκάκη και θα σε λατρέψουν.

Κι άλλος ένας σε καλή ηλικία που μου αρέσει- όχι με αυτά τα προσόντα βέβαια, αλλά σκυλί δεξιός μπακ, πολύ καλός μπακ- είναι ο Σκόνδρας του Ατρόμητου. Τα είπαμε αυτά.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτοκτόνησε φέτος. Το χάρισε το πρωτάθλημα πριν λίγες μέρες, όχι τώρα, πριν λίγες μέρες στο 4-4 με την Έβερτον. Με έναν Φέργκιουσον να κάνει τραγικά λάθη. Τον σέβομαι πάρα πολύ, τον θεωρώ μέσα στους τέσσερις καλύτερους προπονητές όλων των εποχών, αλλά σαν να κούτιανε. Κερδίζεις 4-2 στο ’85, ρίξε έναν αμυντικό χαφ μέσα να δέσεις την άμυνά σου άνθρωπέ μου! Ο Μουρίνιο νίκαγε στον τελικό με την Μπάγερν και έριξε αλλαγή στο τέλος τρίτο σέντερ μπακ, τον Ματεράτσι, είχε και 2 κόφτες μπροστά, έγινε φρούριο. Επιτρέπεται να κερδίζεις 4-2 και στα τελευταία λεπτά να σου βάζει 2 γκολ η Έβερτον;

Και ο τερματοφύλακας Ντε Χέα στοίχισε τον τίτλο στην Μάντσεστερ όπως το φοβόμουν. Πεταμένα λεφτά αυτή η μεταγραφή. Ίδια λεφτά έδωσε η Μπάγερν για τον Νόιερ και πήρε από τη Σάλκε τερματοφυλακάρα! Εσύ τι πήρες; Πατάτα ο Ντε Χέα, για Μάντσεστερ μιλάμε που είχε μεγάλους τερματοφύλακες στο παρελθόν.

Η Σίτι έχει παικταράδες, γρήγορους, φαντεζί, ευτυχώς που πέταξαν έξω τον Μπαλοτέλι και έγιναν ομάδα. Μου αρέσει πολύ ο Νταβίντ Σίλβα και ήταν ειδικά με τη Νιούκαστλ καταπληκτικός ο Τουρέ. Έχει πάρει μια άνοδο τρομερή, φεύγει από κόφτης και γίνεται κρυφός κυνηγός! Πίσω από τον Αγκουέρο ο Μαντσίνι έχει βάλει τον Τέβες και από πίσω δύο κόφτες που χώνονται εναλλάξ ως κρυφοί κυνηγοί. Δεν αρκούνται στο «λιμανάκι» μπροστά απ’ την περιοχή της άμυνάς τους.

Η Λίβερπουλ πάλι δεν πήρε τίποτα. Σας είχα πει όταν ανέλαβε ότι δεν υπάρχει προπονητής Νταλγκλίς. Παικταράς ήταν, αλλά ως προπονητής ανύπαρκτος. Αμολιέται λες και κοουτσάρει την Μπαρτσελόνα, μόλις βρίσκουν χώρο οι αντίπαλοι μπαίνουν με τη μπάλα στα δίχτυα! Είναι προπονητής που δεν ξέρει να φτιάξει άμυνα.

Αντίθετα ο Κόντε της Γιουβέντους ξέρει να στήσει άμυνα. Είναι παιδί του Τραπατόνι, έχει οργανώσει μία άμυνα εκπληκτική και παίρνει το πρωτάθλημα η Γιουβέντους αήττητη! Όπως και ο άλλος Ιταλός, ο Ντι Ματέο στην Τσέλσι, ξεφτίλισε τον Βίλας Μπόας, ανέλαβε την ομάδα και την έστησε αλά Μουρίνιο, κοροϊδεύανε για πούλμαν μπροστά απ’ την εστία και τέτοια, αλλά με τον Ντι Ματέο πήρε η Τσέλσι το Κύπελλο στην Αγγλία, έφτασε και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ! Η άμυνα κύριοι. Πάντα θα το φωνάζω για την άμυνα.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου για τον Γεκινί που πέθανε. Δεν τον είχα φέρει εγώ στον Ολυμπιακό, εγώ είχα φέρει τον Ίβιτς. Τον Γεκινί τον είχε φέρει ο Γιούτσος. Δεν τα πήγαινα καλά με τον Γεκινί, είχε έρθει με ελονοσία εδώ… Ήταν μεγάλο όνομα, αλλά εξ αιτίας του τα έσπασα με τη διοίκηση τότε… Ένας άνθρωπος της διοίκησης ήθελε να τον βάζω… Θυμάμαι όταν τον πρωτοείδα από κοντά, μάρτυρας είναι ο Αναστόπουλος που τον είχα βοηθό τότε, είχαμε κάνει ένα φιλικό στο Ρέντη με τον Ατρόμητο και τον είχε σβήσει ένα νέο παιδί του Ατρομήτου… Εκεί είπα απ’ την αρχή «αμάν, την πατήσαμε»…
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ