2015-08-29 15:56:06
Φωτογραφία για Liberation: Ο Μοσκοβισί χώρισε Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ πριν πιαστούν στα χέρια
Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια στις 16 Φεβρουαρίου ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, όπως είχε γράψει τότε ο ανταποκριτής της Liberation στις Βρυξέλλες Ζαν Κατρεμέρ.

Το θερμό επεισόδιο είχε διαψεύσει ο Έλληνας πρώην υπουργός στην εφημερίδα Financial Times. Ωστόσο, ο Κατρεμέρ επανήλθε στο περιστατικό καθώς τον επιβεβαίωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος ήταν αυτός που λειτούργησε πυροσβεστικά, αποτρέποντας τα χειρότερα.

Ερωτηθείς από τον Κατρεμέρ στο πλαίσιο συνέντευξης για ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την Ελλάδα, ο Γάλλος Επίτροπος απάντησε: «Συνέβη στη συνάντηση της 16ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στον Ντάισελμπλουμ, τον Βαρουφάκη κι εμένα. Ο Βαρουφάκης προσπάθησε να αντιδράσει στην παρουσίαση ενός εγγράφου από τον Ντάισελμπλουμ. Μπήκαμε στη συνάντηση και υπήρξε μια στιγμή φυσικής αντιπαράθεσης με τον Βαρουφάκη και τον Ντάισελμπλουμ σχεδόν να έρχονται στα χέρια».

«Ο ένας κατηγόρησε τον άλλον ότι είναι ψεύτης και αναγκάστικα να επέμβω. Κατάφερα να τους χωρίσω. Αλλά δεν κατάφερα να τους φέρω κοντά ξανά. Δεν μίλησαν πραγματικά ο ένας στον άλλο μετά από αυτό», σημείωσε ο Μοσκοβισί.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ