2015-08-30 11:10:06
Φωτογραφία για Αύγουστος και Μνημεία
Μαγευτική βραδιά έζησαν όσοι το Σάββατο 29 Αυγούστου παρευρέθηκαν στη Μουσική στην μουσική συναυλία στο Παλαμήδι στο Ναύπλιο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Αύγουστος και Μνημεία" που συνδιοργάνωσε ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. του Δήμου Ναυπλιέων με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων.

Η μουσική παράσταση έδωσε ο Βαγγέλης Τρίγκας είναι μέρος της γενικότερης προσπάθειας που κάνει τα τελευταία χρόνια με το μουσικό του σύνολο, για την ανάδειξη της πολιτιστικής αξίας της Λαϊκής μας Μουσικής, παίζοντας σε θέατρα, πανεπιστήμια και πολιτιστικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Παράλληλα, ως σολίστ και εκπρόσωπος του λαϊκού μας οργάνου, που είναι το μπουζούκι, επιχειρεί με τη δραστηριότητά του να το «ξανασυστήσει» στο κοινό . επαναπροσδιορίζοντας και αναβαθμίζοντας το ρόλο του στη σύγχρονη Λαϊκή μας Μουσική.

Αυτό το προσπαθεί μέσα από δικές του νέες ορχηστρικές συνθέσεις, αλλά και από ένα σύγχρονο τρόπο που προσεγγίζει ενορχηστρωτικά και αποδίδει τα παλιά κλασσικά αλλά και σύγχρονα λαϊκά τραγούδια.


Στην συναυλία με το ολόγιομο φεγγάρι το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει εκτός των άλλων και τη συνεργασία του με το Νίκο Τατασόπουλο, ένα κορυφαίο σύγχρονο σολίστ του μπουζουκιού, που προστέθηκε στο σχήμα.

Ο Βαγγέλης Τρίγκας παρουσίασε έντεχνα λαϊκά τραγούδια, καθώς και ένα μέρος από τη νέα του συλλογή με ορχηστρική μουσική δικής του σύνθεσης, που αυτή την περίοδο ηχογραφείται.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πάρα πολύς κόσμος, μεταξύ αυτών ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστης Παπαδημητρίου, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, ο Πρόεδρος του Δημοτικου Συμβουλίου Ναυπλιέων και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Η πανσέληνος και το μαγευτικό περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου δημιουργησαν ιδανικές συνθήκες για τη συναυλία , που απόλαυσαν όσοι βρεθηκαν εκεί.

Στο μουσικό  σύνολο πήραν μέρος:

-Βαγγέλης Τρίγκας μπουζούκι - τραγούδι

-Νίκος Τατασόπουλος μπουζούκι

-Θόδωρος Μπρουτζάκης πιάνο

-Μαργαρίτα Καραμολέγκου τραγούδι

-Αλέξανδρος Κασαρτζής βιολοντσέλο

-Βασίλης Κατσαρός κλασσική κιθάρα

-Αντώνης Τζίκας κοντραμπάσο
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ