2015-08-30 15:10:07
Φωτογραφία για Δολοφονία Ρ. Κένεντι: Ο άνθρωπος που τον κράτησε στα χέρια του, δεν το ξεπέρασε ποτέ [photos]
Λίγο πριν δολοφονηθεί ο Ρόμπερτ Κένεντι είχε στραφεί για να χαιρετίσει έναν νεαρό Μεξικανό. Ο 17χρονος τότε Χουάν Ρομέρο, πάλεψε επί χρόνια με την κατάθλιψη. Τι του είχε πει ο γερουσιαστής λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του.

Ο νεαρός που κράτησε στα χέρια του τον Ρόμπερτ Κένεντι αμέσως μετά από τον θανάσιμο τραυματισμό του από τον Παλαιστίνιο Σιρχάν Μπισάρα Σιρχάν, στα 65 του χρόνια αποκαλύπτει ότι δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει το γεγονός.

Ο Μεξικανός Χουάν Ρομέρο ήταν μόλις 17 χρονών όταν στις 5 Ιουνίου 1965, ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Κένεντι έπεφτε νεκρός στην κουζίνα του ξενοδοχείου Ambassador, αφού είχε βγάλει λόγο για τη νίκη του στην Καλιφόρνια στην κούρσα για το χρίσμα των δημοκρατικών.

Μιλώντας στους LA ΤIMES, ο Ρομέρο δήλωσε ότι θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για το θάνατο του ανθρώπου που εκείνη την εποχή θεωρούνταν προσωποποίηση της Δικαιοσύνης και άξιος διάδοχος του αδερφού του, που είχε δολοφονηθεί το 1963.


Ο Ρομέρο, ο οποίος είχε μεταναστεύσεις στις ΗΠΑ σε ηλικία 10 ετών, ήθελε εκείνο το μοιραίο βράδυ να συγχαρεί τον Ρόμπερτ Κένεντι για τη νίκη του. Ο γερουσιαστής στράφηκε για να του δώσει το χέρι του και τότε, ακούστηκε ο πυροβολισμός. Ο 65χρονος σήμερα Ρομέρο, δηλώνει ότι δεν συγχώρεσε ποτέ τον εαυτό του.

"Με έκανε να αισθάνομαι πολίτης και άνθρωπος. Δεν κοίταξε το χρώμα μου, ούτε τη θέση μου. Μου έδωσε το χέρι του χωρίς να του το ζητήσω", δήλωσε ο Ρομέρο.

Μάλιστα, ο Κένεντι, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Ρομέρο βαριά τραυματισμένος ρώτησε αν "όλοι είναι καλά".

"Ναι όλοι είναι καλά", απάντησε ο Ρομέρο

"Όλα θα πάνε καλά", φέρεται να είπε ο Κένεντι.

Ο Παλαιστίνιος Σιρχάν Σιρχάν καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι και το 1989 αποκάλυψε ότι το κίνητρό του ήταν η υποστήριξη του γερουσιαστή προς το Ισραήλ.

Ο Ρομέρο, άρχισε να βρίσκει απαντήσεις στην κατάθλιψη που τον βασάνιζε εξαιτίας του περιστατικού, όταν μια γυναίκα από τη Γερμανία που ερευνούσε τη ζωή των Κένεντι, τον προσέγγισε. Η Κλαούντια Ζίνερ, έγραψε στον Ρομέρο, αφού διάβασε ένα άρθρο στους LA TIMES για την επίσκεψή του στον τάφο της οικογένειας Κένεντι στο Arlington.

Ο Ρομέρο ταξίδεψε στη Γερμανία και τη συνάντησε και εκείνη τον έπεισε να επισκεφθεί ξανά το σημείο της δολοφονίας. Το ξενοδοχείο έχει κατεδαφιστεί και στο σημείο υπάρχει μνημείο για τον Ρόμπερτ Κένεντι.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ