2015-09-04 01:31:03
Φωτογραφία για Επιτέλους, έρχεται χρηματοδότηση για τον ΕΟΠΥΥ
Βασιλική Αγγουρίδη - VIRUS.COM.GR

Η εξεύρεση λύσης στην οικονομική «ομηρία» του ΕΟΠΥΥ φαίνεται πως βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη όχι μόνο για τη διοίκηση του οργανισμού αλλά και για την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Μάλιστα, ο Υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας φέρεται να κατάφερε, από τις πρώτες κιόλας ημέρες στο τιμόνι της Αριστοτέλους, να εξασφαλίσει χρηματοδοτικό «φιλί ζωής» στον ΕΟΠΥΥ.

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τις εισφορές υγείας που έχουν εισπραχθεί από τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έφθασαν ποτέ στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος, τα τρία χρόνια λειτουργίας του, παλεύει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους προς τους παρόχους.

Το 1,5 δισ. ευρώ που του οφείλεται από την ημέρα της λειτουργίας του, 800 εκατ. μόνο μέσα στο 2015, χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την πληρωμή συντάξεων, έχει προκαλέσει μια οικονομική «χιονοστιβάδα». Χρήματα δεν συρρέουν στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν κονδύλια για την πληρωμή των ιδιωτών παρόχων, που καταλήγουν να πληρώνουν «τη νύφη» του ελλείμματος στην κοινωνική ασφάλιση.


Όπως ανακοίνωσε το ΔΣ του Οργανισμού «η προκαλούμενη υστέρηση στα έσοδα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα οδηγήσει τον Οργανισμό σε αδυναμία πληρωμών» (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ).

Στην περίπτωση που οι πάροχοι, με τη σειρά τους, καταρρεύσουν υπό το βάρος της οικονομικής ασφυξίας, είναι απολύτως σαφές ποιος θα πληρώσει τελικά «τη λυπητερή», τόσο σε οικονομικό όσο και σε υγειονομικό επίπεδο. Ο πολίτες, ο ασφαλισμένος.

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα, ο Υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας έβαλε στο επίκεντρο των προσπαθειών του την οικονομική ασφυξία του ΕΟΠΥΥ και μάλιστα από τα πρώτα 24ωρα κιόλας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Virus, ο Θάνος Δημόπουλος εξασφάλισε, σε συνεργασία με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Οικονομίας, ότι από τα 500 εκατ. ευρώ της 1ης δόσης της δανειακής σύμβασης, που θα αφορά στην πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες, τα 150 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στον ΕΟΠΥΥ. Με αυτά τα 150 εκατ. ευρώ ο ΕΟΠΥΥ θα καλύψει μερικές από τις οφειλές, πληρώσει κάποιους από τους πολλούς που, κατά γενική ομολογία, χρωστάει.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ