2015-09-04 01:43:53
Φωτογραφία για Πόσες «προεκλογικές» προσλήψεις ζητάει η Αριστοτέλους από το ΣτΕ
Βασιλική Αγγουρίδη - VIRUS.COM.GR

Νέα αιτήματα για την έγκριση κατ’ εξαίρεση προσλήψεων εργαζομένων στις δημόσιες δομές Υγείας έχει καταθέσει το Υπουργείο Υγείας.

Με στόχο την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών, κυρίως σε περιοχές που δέχονται το βάρος του μεταναστευτικού κύματος, το Υπουργείο Υγείας υπέβαλε νέα αιτήματα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για κατ’ εξαίρεση προσλήψεις, κατά την προεκλογική περίοδο εργαζομένων, για Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο ζητάει 40 γιατρούς και 190 νοσηλευτές, με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου (διετή) για τη στελέχωση νοσοκομείων. Ακόμη για την ενίσχυση δομών και προγραμμάτων που εμπλέκονται στην υγειονομική φροντίδα και τον εμβολιασμό προσφύγων και μεταναστών ζητούνται 50 γιατροί διάφορων ειδικοτήτων με δελτίο παροχής υπηρεσιών, 70 νοσηλευτές, 10 ψυχολόγοι και 10 κοινωνικοί λειτουργοί για ένα έτος.

Επιπλέον, τα αιτήματα της Αριστοτέλους περιλαμβάνουν την πρόσληψη 30 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων με δελτίο παροχής υπηρεσιών για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών περιφερειακών νοσοκομείων, μεταξύ αυτών σε Πάτρα, Λακωνία, Φλώρινα, Κατερίνη, Πέλλα και Ημαθία.

Τέλος ζητούνται 200 ειδικευμένοι γιατροί οι οποίοι θα τοποθετούνται σε ανακυκλούμενες θέσεις και άγνωστος αριθμός αγροτικών γιατρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ