2012-05-08 00:56:04
Φωτογραφία για Ατρόμητος και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1
Ατρόμητος και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των play off της Super League. Μήτρογλου και Σαλπιγγίδης τα δύο τέρματα με την ομάδα του Μπόλονι να μένει στο κυνήγι της δεύτερης θέσης

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν Ατρόμητος και ΠΑΟΚ στο γήπεδο του Περιστερίου στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των play off της Super League.

Ο ΠΑΟΚ που προηγήθηκε με τον Σαλπιγγίδη έφτασε έτσι στους τέσσερις βαθμούς μένοντας στο κυνήγι της δεύτερης θέσης, ενώ για τον Ατρόμητο που πήγε στους δύο βαθμούς σκόραρε ο Μήτρογλου.

Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων την κατοχή της μπάλας και κάποιες ευκαιρίες οι οποίες ωστόσο δεν ανησύχησαν τον Χαλκιά. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα και πέτυχε αυτό που ήθελε με τον Σαλπιγγίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιώργος Δώνης που έβλεπε να είναι η ομάδα του πίσω στο σκορ, έκανε από χωρίς τις αλλαγές του, μετατρέποντας και το σύστημα σε 4-4-2 με Μήτρογλου-Αναστασάκο στην επίθεση, κάτι που απέφερε καρπούς, με το γκολ του Μήτρογλου. Από την άλλη ο Μπόλονι έμεινε σταθερός στο αρχικό του πλάνο παίζοντας με αντεπιθέσεις, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.


Πλέον οι δύο ομάδες σκέφτονται τα παιχνίδια της Πέμπτης (10/5) με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο να πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Περιστερίου

Διαιτητής/Βοηθοί: Γιάχος (Χίου)/ Πάνου (Αιτ/νίας), Καρσιώτης (Κορινθίας)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Μήτσιος (Ηπείρου)/ Γιανναδάκης (Λασιθίου)

Καιρός: Ηλιοφάνεια κατά περιόδους

Ατρόμητος (Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης, Οικονόμου (46' Μπρίτο), Ιγκλέσιας (63' Αναστασάκος), Σφακιανάκης (46' Καραμάνος), Δημούτσος, Πίτου Γκρασία, Μήτρογλου, Επστάιν.

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Έτο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Σταφυλίδης, Λάζαρ, Γκαρσία, Φωτάκης, Λίνο (76' Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (82' Ίβιτς), Αθανασιάδης

Κίτρινες κάρτες: Σκόνδρας (61', Ατρόμητος)-Μαλεζάς (57', ΠΑΟΚ), Σαλπιγγίδης (72', ΠΑΟΚ)

Σκόρερ: Μήτρογλου (67', Ατρόμητος)-Σαλπιγγίδης (29', ΠΑΟΚ)

Την υπεροχή ο Ατρόμητος το γκολ ο ΠΑΟΚ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση.

Η πρώτη φάση στην αναμέτρηση ήταν στο 9ο λεπτό, όταν ο Ιγκλέσιας έκανε το μακρινό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα (11') πάλι ο Ιγκλέσιας για την ομάδα του Γιώργου Δώνη δοκίμασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να φεύγει και πάλι άουτ.

Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τον ΠΑΟΚ να εκμεταλλεύται την μια καλή του αντεπίθεση και να πετυχαίνει αυτό που θέλει.

Στο 29' λοιπόν ο Λάζαρ τροφοδότησε ωραία τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος αποφεύγει τον Τόμας και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ για να κάνει το 0-1 για τον ΠΑΟΚ.

Μετά το γκολ που δέχθηκε ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει και μέχρι το τέλος του πρώτοι μέρους είχε δύο καλές ευκαιρίες.

Η πρώτη στο 39', όταν ο Τόμας έκανε το σουτ με τον Χαλκιά να μπλοκάρει την μπάλα και η δεύτερη στο 45', με τον Πίτου Γκαρσία να κάνει το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Άλλαξε το σύστημα και σκόραρε

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιώργος Δώνης που έβλεπε να είναι η ομάδα του πίσω στο σκορ, έκανε από χωρίς τις αλλαγές του, μετατρέποντας και το σύστημα σε 4-4-2 με Μήτρογλου-Αναστασάκο στην επίθεση, κάτι που απέφερε καρπούς.

Στο 47' μετά από πάσα του Μήτρογλου, ο Επστάιν έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 60' ένα σουτ του Φωτάκη δεν ανησύχησε το Ιτάνζ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (69') από γύρισμα του Αθανασιάδη ο Λάζαρ έκανε την προβολή αλλά δεν ήταν εύστοχος.

Πιο εύστοχος ωστόσο ήταν ο Μήτρογλου. Ο επιθετικός του Ατρομήτου στο 67' έφυγε από οριακή θέση μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να ισοφαρίσει σε 1-1 για τους Περιστεριώτες.

Ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του με δύο σουτ του Λάζαρ στο 78' και στο 80' από τα οποία η μπάλα έφυγε άουτ και με ένα σουτ του Σταφυλίδη στο 83' που είχε την ίδια κατάληξη.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι και το τελευταίος σφύριγμα του διαιτητή Γιάχου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1 και να σκέφτονται πλέον τα ματς της Πέμπτης (10/5).

Ο MVP του αγώνα

Ο Κώστας Μήτρογλου πέτυχε το πρώτο του γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ και 19ο συνολικά φέτος κράτησε τον Ατρόμητο μέσα στο παιχνίδι μιας καλύτερης θέσης στα play off με τον βαθμό που πήρε η ομάδα του.

Ο αδύναμος κρίκος

Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Μπόλονι, δεν έκανε και το καλύτερό της παιχνίδι, δεν είχε δημιουργία, παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις, ενώ στηριζόταν σε κάποιες προσωπικές ενέργειες των παικτών της.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ