2015-09-09 22:20:47
Φωτογραφία για ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και να πάρει μια πρώτη εικόνα της μεθοδικής δουλειάς που γίνεται στους ερυθρόλευκους, είχε ο Κώστας Φλεβαράκης το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέτσοβο.

Ο προπονητής των Τρικάλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΣΠΟΡ FM» αφιέρωσε... εγκωμιαστικά σχόλια για τον νέο Ολυμπιακό, που χτίζεται από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους στενούς του συνεργάτες τονίζοντας ότι Οι πρωταθλητές Ελλάδας τη νέα σεζόν έχουν όλα τα φόντα να παρουσιαστούν ακόμη πιο δυνατοί συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας, η οποία εντυπωσιάζει στο Ευρωμπάσκετ, τονίζοντας ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διαθέτει παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου και ποιότητας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Φλεβαράκης:

Για την έως τώρα πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ: «Τα συμπεράσματα καταλήγουν ότι η ομάδα βελτιώνετε
. Έχουμε παιδιά με ποιότητα και έτοιμα να δώσουν λύσεις όταν χρειαστεί. Το σημαντικό είναι το χιαστί παιχνίδι. Εκεί κρίνεται η πορεία σε μια τέτοια διοργάνωση. Εάν περάσουμε από εκεί, είμαστε από τα φαβορί. Νομίζω ότι και εκεί πρέπει να ποντάρουμε ότι έχουμε έμπειρα παιδιά για τέτοια παιχνίδια. Παιδιά που δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα σε ατομικό επίπεδο. Εδώ είναι δεν είναι σύλλογος. Έχεις 12 καλούς παίκτες. Στο σύλλογο έχεις από διάφορες χώρες. Στην Εθνική τα παιδιά παίζουν για πολλά χρόνια μαζί. Έχουν αποδείξει τι μπορούν να κάνουν, έχουν κατακτήσει μεγάλους τίτλους. Γι’ αυτό θεωρώ ότι και πνευματικά είναι έτοιμα για τα μεγάλα παιχνίδια. Αυτές οι διοργανώσεις κρίνονται από την πνευματική ωριμότητα, το κλίμα κλπ. Είμαστε από τις ομάδες που μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα το συγκεκριμένο σχήμα».

Για τον Ντένις Σρέντερ: «Όταν πήγα στην Μπραουνσβάιγκ ήταν ένα παιδί που έπαιζε τρία με τέσσερα λεπτά, είχε αθλητικότητα, έχει τρομερή εκρηκτικότητα και γενικά πολλά στοιχεία. Τον έβαλα κατευθείαν και έπαιξε καλά. Ήταν ρεκόρ για ένα παιδί να παίξει τόσο γρήγορα και να βρει συμβόλαιο στο NBA. Εκείνη τη χρονιά δουλέψαμε στο διάβασμα του παιχνιδιού και σίγουρα είναι μεγάλο ατού της Γερμανίας, η οποία είναι μία ομάδα που θέλει μεγάλη προσοχή».

Για το τι πρέπει να δουλέψει η Εθνική μας: «Να δει το σαραντάλεπτο συνολικά και να μην χαλαρώνει στο τρίτο δεκάλεπτο. Όπως είπα και πριν, υπάρχουν παιδιά που μπορούν να πάρουν την τύχη της ομάδας στα χέρια τους. Αυτό φάνηκε και με την Κροατία. Σε ένα Ευρωμπάσκετ είναι σημαντικό να έχεις παιδιά που παίζουν σε υψηλό επίπεδο στην Ευρωλίγκα και όχι στο NBA».

Για τα Τρίκαλα: «Είναι η τρίτη χρονιά και είναι δύσκολη. Κάθε χρόνο είναι και πιο δύσκολα. Προσπαθούμε με τα δεδομένα της ομάδας, χωρίς να ρισκάρουμε την υγεία της. Όλες οι ομάδες πρέπει να δουλεύουν σε υγιή πλαίσια. Να μην υπόσχεσαι πράγματα που δεν μπορείς να δώσεις. Φέτος, είναι μία ομάδα με αρκετά νέα παιδιά και έναν έμπειρο, τον Γιώργο Τσιάρα. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ομάδα στην Α1 και να ικανοποιούμε τον κόσμο, ο οποίος πιστεύω να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα».

Για τον «νέο» Ολυμπιακό: «Ήταν ένα παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό που είχε τρεις εβδομάδες προπονήσεις. Δεν μπορείς να κρίνεις πολύ ούτε τον Στρόμπερι, ούτε τον Γιανγκ. Φέτος, πιστεύω θα είναι ακόμη πιο δυνατός. Έχει μεγάλη δύναμη στο καλάθι και στην περιφέρεια επίσης. Είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές και αυτό δίνει πολλές λύσεις στον Σφαιρόπουλο. Είναι μία ομάδα με τους Έλληνες να είναι οι πρωταγωνιστές. Είναι θέμα χρόνου να δέσει η ομάδα και νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει άλλη μία δυνατή σεζόν».

Για τον Πάτρικ Γιανγκ: «Είναι ένα πολύ δυνατό παιδί μέσα στη ρακέτα. Έχει μεγάλη σωματική διάπλαση και όγκο. Θα έχει πολλές επιλογές ο Ολυμπιακός. Είναι απουσία του Σλούκα, αλλά όταν είσαι Ολυμπιακός κάνεις κάτι σημαντικό και παίρνεις κάτι άλλο. Ο Κώστας έχει βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό και τώρα βοηθά αρκετά την Εθνική ομάδα».

Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: «Γενικά οι Έλληνες προπονητές ξεχωρίζουν. Τόσο η δική μας γενιά, όσο και η τωρινή. Ο Γιάννης άρπαξε την ευκαιρία και είχε τον Ολυμπιακό σε πολύ καλό επίπεδο, σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ