2015-09-10 15:06:13
Φωτογραφία για Δεν εκλήθη το Ε.Κ.Α.Β. κατά το περιστατικό του θανάτου λουόμενου στην παραλία Καρλοβάσου
Κατόπιν δημοσιεύματος... (7/9/2015) με τίτλο: «Η έλλειψη ασθενοφόρου στοίχησε άλλη μια ζωή στο Καρλόβασι!», όπου γίνεται αναφορά σε περιστατικό κατά το οποίο στις 31/08/2015, λουόμενος στην παραλία Καρλοβάσου αφού υπέστη ανακοπή και εκλήθη το Κ.Υ. αλλά και το Ε.Κ.Α.Β., δόθηκε αρνητική απάντηση για την ύπαρξη βάρδιας οδηγού αλλά και ασθενοφόρου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στα επιχειρησιακά αρχεία του Ε.Κ.Α.Β. – κατά τη συγκεκριμένη ημέρα - δεν έχει καταγραφεί κάποια κλήση για την κάλυψη τέτοιου περιστατικού στη συγκεκριμένη περιοχή. Ενώ, όσον αφορά τα περί δευτερεύουσας κλήσεως προς το Ε.Κ.Α.Β. με αίτημα την αποστολή γιατρού, επίσης δεν υφίσταται κάποια τέτοιου είδους αναφορά στο αρχείο επιχειρησιακών καταγραφών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Παράλληλα, σχετικά με την καταγγελία περί καθήλωσης των ασθενοφόρων λόγω έλλειψης καυσίμων, θα πρέπει να γίνει γνωστό πως η επάρκεια κάλυψης των αναγκών των ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β. σε καύσιμα είναι πλήρως διασφαλισμένη σε όλη την επικράτεια (άρα και στη Σάμο) και δε τίθεται το οποιοδήποτε πρόβλημα στις επιχειρησιακές ανάγκες που καλύπτει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.


Τέλος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους πολίτες πως για να επιτευχθεί ο βασικός σκοπός λειτουργίας του Ε.Κ.Α.Β. - τόσο στη Σάμο όσο και σε όλη την επικράτεια-, που δεν είναι άλλος από την παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας προς όλους και η ασφαλής και ταχεία μεταφορά τους σε κατάλληλες μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας, οι συντονιστικές δομές του Οργανισμού βρίσκονται πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία με όλους τους Υγειονομικούς φορείς έτσι ώστε, με την ορθολογιστική χρήση των ασθενοφόρων των όμορων Νοσοκομείων ή Κέντρων Υγείας ανά περιοχή, να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους χρήζοντες των υπηρεσιών του. Όμως, ο συγκεκριμένος επιχειρησιακός κανονισμός προϋποθέτει την αρωγή και την πλήρη διοικητική υποστήριξη (βάρδιες οδηγών κλπ) όλων των συνεργαζόμενων μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας ανά περιοχή.Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας 
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ