2015-09-16 21:29:11
Φωτογραφία για Συνάντηση ΣΕΕΝΣΑ με αντιπροσωπεία ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΕΕΝΣΑ στο πλαίσιο της ενημέρωσης και προβολής θεμάτων που απασχολούν τους συναδέλφους Αεροπόρους,

είχε την τιμή να επισκεφτεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπροσωπεία υπεύθυνη για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας. 

     Η αντιπροσωπεία που μας τίμησε με την παρουσία και την θετική της ενέργεια, αποτελούνταν από τους κ. Γιάννη Μπουρνού - υπεύθυνο Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, κ. Αντώνη Μαρκόπουλο - συντονιστή της Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας , κ. Τάσο Βλάχο - Συνταγματάρχη ε.α συντονιστή Τμήματος Άμυνας και μέλος Γραμματείας Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, κ. Στάθη Κοκορόγιαννη -Συνταγματάρχη ε.α. και μέλος του Τμήματος Άμυνας καθώς και από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του υπεύθυνου Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, κ. Κανελλόπουλο Χρήστο.

     Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δύο από τα μέλη της αντιπροσωπείας για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ, προέρχονται από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, γεγονός που διευκόλυνε ( και θα διευκολύνει και στο μέλλον ) ευχάριστα στην ανάλυση των θεμάτων που τέθηκαν από το Δ.Σ. και ήταν τα ακόλουθα:


1. Αποκατάσταση σε βάθος διετίας των μισθών και συντάξεων εφαρμόζοντας την απόφαση του ΣτΕ

2. Επανεξέταση και ριζική αναδιάρθρωση των διατάξεων του Ν.3883/10

3. Καθορισμός θεσμικού πλαισίου λειτουργίας Στρατιωτικών Συνδέσμων – Ενώσεων

4. Δημιουργία παιδιατρικής και μαιευτικής κλινικής

5. Αναγνώριση πλασματικών χρόνων (5ετίας) αυτών που εισήλθαν στις Ε.Δ, με τους ίδιους οικονομικούς όρους, με αυτών των Σωμάτων    Ασφαλείας

6. Απεμπλοκή των ταμείων εφάπαξ των ενστόλων, από τις διατάξεις του ν.4281/2014, που τα υπάγει στο Υπουργείο Εργασίας.

      Ιδιαίτερη αναφορά από μέρους μας έγινε στον καθορισμό θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Στρατιωτικών Συνδέσμων - Ενώσεων, όπου με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι η πρόταση μας βρήκε ευήκοα ώτα και θετική ανταπόκριση από την θεσμική, για θέματα Άμυνας, αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ.

      Μέσα από την εποικοδομητική συζήτηση διαπιστώθηκε και από τις δύο πλευρές κοινή διάθεση για δράσεις και πρωτοβουλίες από σήμερα και στο εξής, με γνώμονα πάντα την επίλυση και θεραπεία θεμάτων που απασχολούν τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας.

      Μέσα από την ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται και τιμάτε έμπρακτα η συνάντηση του ΣΕΕΝΣΑ, όπως φαίνεται παρακάτω:

Link στη δημοσίευση της επίσημης σελίδας του ΣΥΡΙΖΑ
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ