2015-09-17 02:06:07
Φωτογραφία για Βασίλισσα Ράνια: Καλεί τους ηγέτες της Ευρώπης να συνεργαστούν για την προσφυγική κρίση
Θέση στο παγκόσμιο πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης πήρε για ακόμα μία φορά με συνέντευξή της στο Sky News, η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας. Η 45χρονη βασίλισσα, γνωστή για την ανθρωπιστική της δράση και για την στήριξη των δικαιωμάτων των αδυνάτων, δήλωσε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να σταθεί απέναντι στην κρίση των προσφύγων με μια ενιαία πολιτική και κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ιδιαίτερα καυστική ήταν η γοητευτική βασίλισσα Ράνια απέναντι στην πολιτική της συντηρητικής κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον στη Βρετανία, που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι η χώρα θα αποδεχθεί 20.000 πρόσφυγες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. «Νομίζει η Βρετανία ότι 20.000 πρόσφυγες είναι πολλοί; Δοκιμάστε να έχετε 1.400.000 πρόσφυγες», ανέφερε η βασίλισσα της Ιορδανίας, αφού η χώρα της τα τελευταία πέντε χρόνια έχει δεχθεί 1.400.000 πρόσφυγες από την γειτονική Συρία, γεγονός, που όπως υπογράμμισε η Ράνια, έχει δημιουργήσει τεράστια πίεση στην οικονομία της Ιορδανίας.


Η βασίλισσα Ράνια, η οποία συνεργάζεται με πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις και με τα Ηνωμένα Έθνη, ανέφερε ότι οι χώρες που δέχονται τους πρόσφυγες θα πρέπει να σταματήσουν να βλέπουν το θέμα μόνο από την οπτική που τις επηρεάζει, επειδή η προσφυγική κρίση είναι παγκόσμια ευθύνη και τόνισε: «Το ερώτημα δεν είναι, αν θα λάβουμε πρόσφυγες και πόσους, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε συλλογικά».

Η κομψή βασίλισσα της Ιορδανίας τόνισε ότι η «ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι το ισχυρότερο νόμισμα που έχουμε ως διεθνής κοινότητα και δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να υποτιμηθεί»... Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ