2015-09-17 20:16:41
Φωτογραφία για Ρωσικό πλοίο γεμάτο όπλα περνά από το Αιγαίο;
Το ρωσικό αποβατικό πλοίο «Αλέξανδρος Οστρόφσκυ» το οποίο είναι γεμάτο με πολεμικά εφόδια πέρασε χθες το βράδυ τον Βόσπορο, και τώρα πλέει στο Αιγαίο Πέλαγος βάζοντας προορισμό το συριακό λιμάνι Ταρτούς.

Αυτά φαίνεται να ισχύουν βάσει των τουρκικών ΜΜΕ και συγκεκριμένα σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων rusplt.ru. Η πλευρά της Τουρκίας επισημαίνει ότι είναι το πέμπτο κατά σειρά ρωσικό πλοίο που καταπλέει στην Συρία μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Όπως λέγεται το πλοίο μεταφέρει έως και 450 τόνους φορτίου και μπορεί να αποθηκεύσει έως και 25 τεθωρακισμένα οχήματα.

Η Ουάσιγκτον τόνισε πως αυτή η συσπείρωση ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, φανερώνει ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να μετατρέψει την στρατηγικής σημασίας στρατιωτική βάση, σε κέντρο για παροχή βοήθειας στον αγώνα ενάντια των ισλαμιστών μαχητών.

Η Ταρτούς είναι κομβικό σημείο που τροφοδοτεί των πολεμικών πλοίων του ρωσικού ναυτικού στη Μεσόγειο, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων «Interfax».

Στις 13 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε λοτι η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Μόσχας και της Δαμασκού έχει ως απώτερο σκοπό να ανοίξει το δρόμο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, και αυτό θα συνεχιστεί.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ