2015-09-17 21:56:33
Φωτογραφία για Το «άκρον άωτον» της συνδικαλιστικής υποκρισίας
Γράφει ο Ιωάννη Θ. Ζάχου, Αξιωματικού ΠΣ       Δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο, http://www.bloko.gr/2015/09/blog-post_67.html, επιστολή της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ), προς τον Αρχηγό ΠΣ, όπου εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια των εκπροσώπων της για τις προτάσεις της Ομάδας Εργασίας που συγκροτήθηκε για την υποβολή προτάσεων αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου κρίσεων και προαγωγών των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος. Δεδομένου ότι προσωπικά μετείχα στην υπόψη ομάδα-επιτροπή, δεν προκαλεί καμία έκπληξη ο τρόπος που αναδεικνύεται η μη συμμετοχή συνδικαλιστικού της εκπροσώπου στην επιτροπή, αλλά και η σκόπιμη διαστρέβλωση του κειμένου προτάσεων, ως ίδιον εγνωσμένου απύθμενου θράσους και εγγενούς ακατάσχετης ψευδολογικής αμετροέπειας, που καταδεικνύουν εν τέλει το έλλειμμα ηθικής επάρκειας κι αξιοπιστίας που κυριαρχεί στο συνδικαλιστικό παραμάγαζο.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και διασκέδαση της δημιουργίας εντυπώσεων στους μη γνωρίζοντες, παραθέτονται τα εξής: Το συγκεκριμένο πόρισμα υποβλήθηκε απευθείας στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθότι από εκεί ζητήθηκε η υποβολή προτάσεων εντός ασφυκτικά περιορισμένου χρονοδιαγράμματος κι έντονων πιέσεων του υπουργικού περιβάλλοντος για την εντέλει κατάθεσή τους
. Υπήρξε μια άνευ προηγουμένου συνδικαλιστική πίεση, κι αυτό εξηγείται παρακάτω, να σταλεί επισήμως το κείμενο των προτάσεων στον τέως Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και στον Αρχηγό ΠΣ. Τελικά, αυτό τέθηκε υπόψη ιεραρχίας ΑΠΣ από τη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων κι έγινε ομόφωνα αποδεκτή η εισήγηση, «ήξεις αφήξεις» του Αρχηγού ΠΣ, για ανάρτηση του εν λόγω κειμένου στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣ, που θα αποτελούσε τη βάση ευρύτερης συζήτησης, εμπλουτισμού και βελτίωσης των προτάσεων. Αφού έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες προς ανάρτηση του κειμένου, ο ΓΓΠΠ, ενημερωμένος πάραυτα, επικοινώνησε με το Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων κι επί αρκετή ώρα τηλεφωνικής συνομιλίας, αξίωνε να «κατέβει» το κείμενο προτάσεων από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣ, αγνοώντας ότι αυτό ακόμα δεν είχε αναρτηθεί. Από ίδιους διαπλεκόμενους κύκλους, ομολογήθηκε η αιτία της «πρεμούρας» να μην αναρτηθεί τελικά το κείμενο, οφειλόμενη στην υπόσχεση του ΓΓΠΠ στους συνδικαλιστές, ο οποίος, δυστυχώς στην κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστεράς», λειτούργησε ως φερέφωνο.

Η συμμετοχή συνδικαλιστικού εκπροσώπου της ΕΑΠΣ στην επιτροπή, θα εξασφάλιζε μόνο την υπονόμευση των εργασιών της κι εντέλει το αρνητικό του αποτελέσματος. Πέραν αυτού, αν και κλήθηκαν να καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις τους, όπως και οι λοιποί συνδικαλιστικοί φορείς, δεν το έπραξαν Έχει αποδειχθεί ότι δεν επιθυμούν καμία αλλαγή στο ισχύον θεσμικό καθεστώς, καθώς η βάσανος της αξιοκρατικής διαδικασίας, είναι γι’ αυτούς στενό ρούχο. Ας απαντήσουν, γιατί επί δυόμισι δεκαετίες κυριάρχησε εκ μέρους τους η απόλυτη απραξία στην κατεύθυνση αυτή, καθότι στερούνται του ηθικού ερείσματος και της ειλικρινούς έκφρασης των προθέσεων να θέτουν θέματα αξιοκρατικών διαδικασιών επί των κρίσεων και προαγωγών των αξιωματικών του ΠΣ. Και τα θέτουν εκ του ασφαλούς, αφού πρώτα με την αμέριστη υποστήριξη της επίορκης πολιτικής ασημαντότητας που διαχρονικά χαριεντίζονται, εξασφάλισαν με τους γνωστούς τρόπους, ανώτερους και ανώτατους βαθμούς που δεν τους δικαιούνταν. Εν πάσει περιπτώσει, οι αξιωματικοί του ΠΣ ποτέ δεν «είδαν» τις προτάσεις τους για ένα τόσο φλέγον και σημαντικό θέμα, παρά ως ευχολόγια δηλώσεών τους μετά από κάθε διενέργεια κρίσεων και προαγωγών για εσωτερική και επικοινωνιακή κατανάλωση, στην οποία περιτέχνως επιδίδονται. Αν μη τι άλλο, η μέγιστη σημασία και σπουδαιότητα του θέματος, μετουσιωμένου σε πλαίσιο θεσμικού κειμένου, θα αποτελούσε το θεμέλιο κι ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατικής, αποτελεσματικής, διαφανούς κι ευνομούμενης λειτουργίας του ΠΣ, που ποτέ δεν επιδιώχθηκε.

Από το περιεχόμενο της επιστολής διαπιστώνεται ότι, από ίδια ενημέρωση που υπήρξε από τον Αρχηγό του ΠΣ, το κείμενο εργασίας περιλαμβάνει «φωτογραφικές προτάσεις». Δεν θα σχολιάσω αν όντως αυτό ειπώθηκε ως ενημέρωση σε συνδικαλιστές από τον Αρχηγό ΠΣ. Είναι εύγλωττη η εξαγωγή συμπερασμάτων. Χρειάζονται δύο για να χορεύουν ταγκό. Εφόσον όμως η ΕΑΠΣ αναγνωρίζει ότι: «το θεσμικό πλαίσιο των κρίσεων και προαγωγών των Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι ιδιαίτερα σοβαρό για τον πυροσβεστικό μηχανισμό και η διαδικασία της αναμόρφωσής του εξίσου σημαντική, απαιτούμενη διαφάνεια και σοβαρό και υπεύθυνο διάλογο», προκειμένου να διασκεδαστεί το «άκρον άωτον» της κυνικής συνδικαλιστικής υποκρισίας και κουτοπονηριάς: «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα».

Υ.Γ Η κριτική ασκείται με παράθεση επιχειρημάτων εν τοις πράγμασι κι όχι με ευφάνταστα συκοφαντικά ψεύδη κι ευφυολογίες, χάριν εντυπώσεων, που απευθύνονται σε άτομα που "τρώνε κουτόχορτο". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ