2015-09-19 10:46:05
Φωτογραφία για Από αεροπλάνα ρίχνουν αλβανικό χασίς σε... πελάτες στην Ευρώπη!
Ένας περίπου χρόνος έχει περάσει από τη θεαματική επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας στο Λαζαράτι του Αργυροκάστρου στην Αλβανία για την εξάρθρωση τεράστιου κυκλώματος καλλιέργειας και διακίνησης χασίς, που εξελίχθηκε σε "ανταρτοπόλεμο" στις ορεινές περιοχές της γειτονικής χώρας. Και η κυβέρνηση του Έντι Ράμα έχει ορκιστεί εξάρθρωση των κυκλωμάτων.

Βέβαια στην καθημερινότητα είναι κοινό μυστικό ότι τα χτυπήματα αυτά δεν είναι παρά σταγόνες στον ωκεανό, αφού η καλλιέργεια και το εμπόριο χασίς οργιάζει.

Σε... πελάτες στην Ευρώπη, οι Αλβανοί διακινητές πετούν από αέρος πακέτα με χασίς, με μικρά αεροπλάνα που απογειώνονται από αυτοσχέδια αεροδρόμια, ειδικά στημένα για το εμπόριο χασίς. Κύριος πελάτης είναι η Ιταλία αλλά και η Ελλάδα. Ωστόσο στη χώρα μας προτιμώνται οι οδικές αρτηρίες!

Μόνο το τελευταίο δεκαπενθήμερο κατασχέθηκαν από τις ιταλικές αρχές δύο μικρά αεροσκάφη που μετέφεραν αντίστοιχα εκατόν είκοσι και ογδόντα κιλά χασίς και είχαν απογειωθεί από αυτοσχέδια αεροδρόμια στην περιοχή της Αυλώνας...


Σύμφωνα με όσα ανακοινώνουν οι αρχές της Αλβανίας, τα κυκλώματα καλλιεργούν ινδική κάνναβη όχι μόνο σε διάσπαρτα χωράφια, οροπέδια στον βορρά, αλλά και τις αυλές σπιτιών αλλά και σε οργανωμένα θερμοκήπια, ενώ χρησιμοποιούν σύγχρονα μέσα για την κατεργασία τους και μεταφορά τους. Πριν λίγες μέρες στην περιοχή της Λουσνια, νοτιοανατολικά των Τιράνων η αστυνομία ανακάλυψε ένα μεγάλο ξηραντήριο ειδικά εξοπλισμένο για την γρήγορη ξήρανση του "προϊόντος".

Στο ίδιο διάστημα κατασχέθηκε στο Δυρράχιο τεράστια αποθήκη η οποία είχε εξοπλιστεί με υπερσύγχρονα μέσα που εξασφάλιζαν την ανάπτυξη των δενδρυλλίων σε λίγες μόνο βδομάδες και την καλλιέργειά τους όλο το χρόνο!

Οι συχνές αποκαλύψεις για διαπλοκή του εμπορίου ναρκωτικών με την πολιτική προκαλούν έντονες διαμάχες εντός και εκτός αλβανικής Βουλής με το κλίμα να επιβαρύνεται τις τελευταίες μέρες από την διαρροή στον τύπο άτυπης έκθεσης του ΟΑΣΕ η οποία περιέχει ονόματα βουλευτών, κυρίως από το κυβερνών κόμμα, που φέρονται να εμπλέκονται στο οργανωμένο έγκλημα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί προφιτερόλ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί προφιτερόλ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ