2015-09-19 18:04:32
Φωτογραφία για ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ VD
Με επισκέψεις σε εκλογικά κέντρα και περίπτερα και γεύματα με δημοσιογράφους, συνεργάτες και υποψήφιους βουλευτές κύλησε η παραμονή των εκλογών για τους πολιτικούς αρχηγούς. Έτσι, συνάντηση με νέους και νέες είχε το μεσημέρι σε υπαίθριο μπαρ στο Μοναστηράκι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Παρούσα ήταν και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε μαζί τους για θέματα που τους απασχολούν και ανταλλάχθηκαν απόψεις. Ο τέως πρωθυπουργός απέφυγε να κάνει δηλώσεις, σημειώνοντας ότι είναι ημέρα ξεκούρασης. Συγχρόνως, εμφανίσθηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης.

Από την άλλη πλευρά, στο κεντρικό προεκλογικό περίπτερο της Ν.Δ. στο Σύνταγμα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Εδώ πρωτοήρθα ως ΟΝΝΕΔίτης, μετά ως υποψήφιος βουλευτής, ως γραμματέας, τώρα ξανάρθα ως πρόεδρος του κόμματος», είπε απευθυνόμενος σε νέους και νέες της Ν.Δ. ο κ. Μεϊμαράκης. Ανέφερε ότι αυτό που θέλει για κάθε Ελληνα χρόνο με το χρόνο είναι να πάει τη ζωή του μπροστά. «Χρόνο με το χρόνο να ξαναβρούμε την ελευθερία μας, την ανθρωπιά μας, τη δημοκρατία μας και η παλιότερη γενιά να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γυρίσουν οι νέοι πίσω».


Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε επίσης ότι δεν έχει μαγικό κουμπί και κατηγόρησε τους αντιπάλους για αλαζονεία και στρατηγικό κενό. «Καταφέραμε η Ν.Δ. να είναι ξανά μεγάλος πυλώνας της πολιτικής ζωής. Να περπατάμε εδώ στο Σύνταγμα με το κεφάλι ψηλά και να μη μας λέει κάνεις τίποτε, να ξαναβάλουμε τη Ν.Δ. μπροστά, γι' αυτό την Κυριακή θα είμαστε πρώτο κόμμα και θα προχωρήσουμε με όσους θέλουν», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Στη συνέχεια μετέβη σε ταβέρνα στο Χαλάνδρι.

Στη Νίκαια βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος συνομίλησε με συνεργάτες και υποψήφιους βουλευτές σε ταβέρνα της περιοχής. «Οι εκλογές αυτές είναι πολύ κρίσιμες για τον τόπο μας» είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας και πρόσθεσε: «Είναι πρώτα πρώτα εκλογές για τη νεολαία, την οποία θέλουμε να στηρίξουμε ώστε να μην ξενιτεύεται για να βρει δουλειά. Η νεολαία πρέπει να δώσει το παρόν στην αυριανή ψηφοφορία. Η αποχή ισοδυναμεί με μνημόνια και λιτότητα που είναι ταφόπλακα για την Ελλάδα. Η μάχη συνεχίζεται μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες. Δίνουμε την μάχη αυτή με εντιμότητα, ήθος και υψηλές αξίες. Με συνέπεια, αγωνιστικότητα, αντίσταση. Δεν υποχωρούμε, δεν προδίδουμε δεν παραιτούμαστε».

Το «παρών» έδωσε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Μανώλης Γλέζος, πρώην υπουργοί και υποψήφιοι βουλευτές όπως: Ο Στάθης Σταυρόπουλος, ο Κώστας Ησυχος, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Βασιλης Πριμιτήρης, η Μάνια Μπαρζέφσκι, ο Αντώνης Νταβανέλος και στελέχη όπως ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

Ξεχώρισε η στιχομυθία μεταξύ του κ. Λαφαζάνη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, όταν έφθασε η τελευταία. «Νομισματοκοπείο πήγες;» τον ρώτησε καθώς τον χαιρετούσε. Και ο κ. Λαφαζάνης απάντησε: «Από εκεί έρχομαι» Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Τζιουζέπε Πέντα δήμαρχος Καλαβρίας που εξέφρασε την στήριξη του στην Λαϊκή Ενότητα και δήλωσε «ότι αυτό που γεννήθηκε στην Ελλάδα μπορεί να γεννηθεί και στην Ευρώπη».

Η καθιερωμένη Σαββατιάτικη «ανάπαυλα» πριν από τις εκλογές βρήκε τον Σταύρο Θεοδωράκη παρέα με φίλους, συνεργάτες και δημοσιογράφους στο καφέ του Εθνικού Γυμναστηρίου Αθηνών «Ι. Φωκιανός». Λίγο πριν αναχωρήσει για τα Χανιά όπου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού πέρασε μερικές χαλαρές στιγμές, με φαγητό, ποτό, κρητικές ρακές, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να παίξει και μπάσκετ στα ανοιχτά γήπεδα του «Φωκιανού», εκεί όπου έκλεισε την προεκλογική εκστρατεία του Ποταμιού με την ομιλία του.

Λίγο πριν αναχωρήσει για το αεροδρόμιο ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «Υπάρχει κάτι που με στεναχωρεί σήμερα. Περπάτησα στoυς δρόμους της Αθήνας το πρωί και συνάντησα πολλούς που δεν έχουν πάει να ψηφίσουν, που δεν φεύγουν δηλαδή για τα χωριά τους, και άλλους που δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Η αποχή είναι ο κοινός εχθρός και νομίζω ότι αυτές τις ώρες θα πρέπει να γίνει μια έκκληση από όλους μας να πάει ο κόσμος να ψηφίσει. Δεν με ενδιαφέρει τι θα ψηφίσουν, αλλά είναι λάθος να υπάρξει μικρή συμμετοχή στις εκλογές και να αφήνουμε τους άλλους να αποφασίζουν για μας.

» Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά που πρέπει να έχουν λόγο και όχι να αφήνουν τις γιαγιάδες τους να αποφασίζουν ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο. Ελπίζω ότι θα λειτουργήσει η λογική τις τελευταίες ώρες και να μην έχουμε τόση αποχή όσο φαίνεται ότι θα έχουμε. Κατά τα άλλα, περνάμε όμορφα τις τελευταίες ώρες πριν τις εκλογές, παρέα με φίλους ενώ όπως πάντα ετοιμάζομαι σε λίγο να πάω στα Χανιά όπου θα μείνω μέχρι αύριο το μεσημέρι».

Το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην Καλλιθέα, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του κόμματος Δ. Κουτσούμπας, όπου συνομίλησε με μέλη, οπαδούς και φίλους του κόμματος. Aργότερα συνομιλώντας με πολίτες της Καλλιθέας στην αγορά της πόλης, τόνισε τη σημασία τής όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ενίσχυσης του ΚΚΕ στην κάλπη της Κυριακής, γιατί το ΚΚΕ είναι η μόνη πραγματική ελπίδα. Είπε ότι από την Δευτέρα, το ΚΚΕ και στην Βουλή και στους αγώνες θα είναι μπροστά μαζί με τον λαό. «Καλή δύναμη, καλή υγεία σε όλους και όλες. Αύριο να πάμε όλοι να ψηφίσουμε ΚΚΕ» κατέληξε.

Ο κ. Κούτσουμπας έδειξε και το υποτιθέμενο ρολόι Rolex που φορά, λέγοντας ότι κοστίζει μόλις 10 ευρώ. «Θα κάνω μία δήλωση» είπε πριν κάτσει στο τραπέζι και έβγαλε το ρολόι του. «Κοιτάξτε κοντά» είπε στους δημοσιογράφους, για να διαπιστώσουν ότι δεν κοστίζει παραπάνω από 10 ευρώ.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ