2015-09-19 19:10:06
Φωτογραφία για Διαβάζοντας DVD σε PC χωρίς DVD drive
Πολλά laptops ή ακόμα και desktops, αυτά των υποκατηγοριών των mini PC και stick PC, δεν διαθέτουν CD/DVD/Blu-ray drive τη σήμερον ημέρα. Για να λέμε και την αλήθεια άλλωστε, ο... μέσος χρήστης θα βρεθεί με δισκάκι στα χέρια μία, άντε δυο-τρεις το πολύ φορές τον χρόνο. Αν πρόκειται για μουσικό CD ή δίσκο με multimedia, η δουλειά θα γίνει και σε ένα επιτραπέζιο DVD player (τηλεόρασης) ή ακόμα και κονσόλα (Xbox, PlayStation κλπ). Έστω όμως ότι βρίσκεστε στην ανάγκη μίας μονάδας οπτικού δίσκου. Πώς μπορείτε να δώσετε οι ίδιοι λύση στο πρόβλημά σας;

Δείτε τις επιλογές σας Δίσκος δικτύου

Αν στον ίδιο χώρο με το PC σας βρίσκεται και άλλος υπολογιστής, τότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το δικό του CD ή DVD, εφ’ όσον φυσικά διαθέτει. Η λύση είναι η μετατροπή της συγκεκριμένης μονάδας δίσκου σε κοινόχρηστη μονάδα δίσκου δικτύου. Δεν είναι κάτι το δύσκολο: δεξί «κλικ» στον δίσκο που σας ενδιαφέρει (εν προκειμένω στο CD/DVD/Blu-ray και Ιδιότητες. Εκεί πηγαίνετε στο tab Κοινή χρήση και ενεργοποιήστε το. Εφ’ όσον οι δύο υπολογιστές βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο και «βλέπουν» ο ένας τον άλλον, θα είστε σε θέση να αποκτήσετε πρόσβαση στο DVD του ενός από τον άλλο κατ’ ευθείαν, σαν η μονάδα να ανήκε σ’ εκείνον!


Αρχείο ISO

Μια άλλη εναλλακτική λύση που διαθέτετε, είναι η δημιουργία ενός αρχείου ISO. Ουσιαστικά τι κάνετε: παίρνετε το περιεχόμενο ενός δισκακίου και το αντιγράφετε ολόκληρο, σαν αρχείο. Έχετε δηλαδή ένα εικονικό δισκάκι DVD το οποίο θα τρέξετε σε ένα εικονικό DVD drive. Πρακτικά διαλέγετε το πρόγραμμα με το οποίο θα δημιουργήσετε το ISO σας (το InfraRecorder π.χ. είναι μια εξαιρετική επιλογή), το δημιουργείτε κι από ‘κει και πέρα, το περνάτε στον υπολογιστή σας (δικτυακά, μέσω USB stick/εξωτερικού σκληρού κλπ) και είστε έτοιμοι!

Εξωτερικό drive

H τρίτη διαθέσιμη λύση είναι η ευκολότερη αλλά συνάμα και η πιο ακριβή. Αν το PC σας λοιπόν δεν διαθέτει εσωτερικό drive, τότε εσείς πολύ απλά θα του προσθέσετε ένα εξωτερικό! Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, ένα DVD/Blu-ray drive κυκλοφορεί τόσο σαν εσωτερικό υποσύστημα για τον υπολογιστή σας όσο και ως εξωτερικό περιφερειακό. Με 30-40€ παίρνετε ένα εξαίρετο μοντέλο, το συνδέετε μέσω θύρας USB (USB 3.0 πάντα) με το PC σας και αυτό ήταν: το δισκάκι θα διαβαστεί από τον υπολογιστή σας σαν να ανήκε στο εσωτερικό του drive!
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΦΟΒΕΡΗ ΑΤΑΚΑ ΑΠΟ... ΚΑΚΑ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΦΟΒΕΡΗ ΑΤΑΚΑ ΑΠΟ... ΚΑΚΑ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ