2015-09-20 12:20:05
Φωτογραφία για Γιατί δεν είναι ανοιχτά τα διόδια στις εκλογές; Οι εταιρίες που αρνήθηκαν
Από την Παρασκευή και το Σάββατο πολλοί πολίτες ταξίδεψαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Όμως, διαπίστωσαν ότι τα διόδια δεν ήταν ανοιχτά και λειτουργούσαν κανονικά, παρότι στο δημοψήφισμα ήταν σηκωμένες οι μπάρες. Το γεγονός αυτό προκάλεσε δυσαρέσκεια, ενώ κάποιοι που ζουν μόνιμα στην Αθήνα και δεν έχουν μεταφέρει τα εκλογικά δικαιώματά τους, θα απέχουν προκειμένου να μην πληρώσουν τα έξοδα. Το θέμα αυτό προκάλεσε τη δυσαρέσκεια και της πολιτικής ηγεσίας.

Το θέμα επανέφερε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στις δηλώσεις του, αφότου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Όπως είπε, είχε επικοινωνία που με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου για το γεγονός ότι τα διόδια στις εθνικές οδούς λειτουργούν κανονικά την ημέρα των εκλογών.

«Πριν λίγο επικοινώνησα με την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό, την κα.Θάνου για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα
. Είχε αποφασιστεί τα διόδια σήμερα να είναι κλειστά ώστε ο λαός μας που πληρώνει τόσα χαράτσια να μην επιβαρυνθεί περισσότερο όταν καλείται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Ερχόμενος από τη Λιβαδειά, είδα ουρές στα διόδια. Η κα.Πρωθυπουργός αφού με ευχαρίστησε για την ενημέρωση, μου τόνισε ότι θα επιληφθεί του θέματος. Ο λαός μας δεν μπορεί ακόμη και σήμερα που πάει να ψηφίσει, να πληρώνει χαράτσια στους εθνικούς δρόμους, που έπρεπε να είναι λαϊκή περιουσία».

Μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει το γεγονός ότι οι οδηγοί πληρώνουν. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλει στις εταιρίες να ανοίξουν τις μπάρες, όμως σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε κάλεσμα να μην εισπράττουν τα διόδια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ολυμπία Οδός και οι υπεύθυνοι για τη γέφυρα Ρίου Αντίρριου απάντησαν αρνητικά. Οι υπόλοιπες εταιρίες δεν απάντησαν καν Οι εταιρίες απάντησαν στο υπουργείο Εσωτερικών, που τους κάλεσε να ανοίξουν τα διόδια για τους πολίτες, να υπάρξει επίσημη απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα εγγυηθεί ότι θα πληρωθεί η ζημιά, που θα προκληθεί στους παραχωρησιούχους που θα ανοίξουν τα διόδια.

Στο δημοψήφισμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είχε αποφασίσει με τις εταιρίες να σηκωθούν οι μπάρες. Ωστόσο, υπάρχουν καταγγελίες πως οι εταιρίες κατέγραφαν τα αυτοκίνητα που περνούσαν από τα διόδια, προκειμένου να ζητήσουν αποζημίωση...
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ