2012-05-08 13:01:15
Φωτογραφία για HXΗTIKA...ΚΑΝΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕURΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ!
Έναν αρκετά εξελιγμένο τρόπο για να αντιμετωπίσουν τους χούλιγκανς στη διάρκεια των αγώνων του Euro 2012 φαίνεται πως έχουν βρει οι Πολωνοί. Συγκεκριμένα, η αστυνομία αναμένεται να... επιστρατεύσει τα λεγόμενα «ηχητικά κανόνια».

Τα «ηχητικά κανόνια» είχαν σχεδιαστεί αρχικά για επικοινωνία κάτω από τη θάλασσα. Ο ήχος που παράγουν είναι μεγαλύτερος αυτού ενός τζετ που απογειώνεται και φτάνει τα 140 έως 180 ντεσιμπέλ. Μια ανθρώπινη συζήτηση είναι περίπου 60 ντεσιμπέλ και μια ολοκληρωτική απώλεια ακοής μπορεί να προέλθει από ήχους 110 έως 120 ντεσιμπέλ. Τα συγκεκριμένα κανόνια, παράγουν ήχο 220 ντεσιμπέλ και μπορούν ακόμα και να διαλύσουν τα αυτιά! Μάλιστα έχουν χρησιμοποιηθεί στο Πίτσμπουργκ στη διάρκεια της συνάντησης των G20. Η εμβέλεια του... όπλου είναι 500 μέτρα και τοποθετείται σε φορτηγά της αστυνομίας.

Ο επικεφαλής της American Technology, κατασκευάστριας εταιρίας, Ρόμπερ Κουτναμ, δήλωσε:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις την ακοή σου εκτός αν σταθείς μπροστά του για αρκετά λεπτά. Αν σταθείς σε απόσταση είναι σαν να είσαι σε μια τρίωρη συναυλία, η οποία με αυτά τα κανόνια γίνεται σε μισή ώρα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ