2015-09-22 17:41:12
Φωτογραφία για Ο νέος ηγέτης της κεντροδεξιάς θα είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της κάλπης και αφού διαφαινόταν η βαριά ήττα της Νέας Δημοκρατίας το τηλέφωνο του Απόστολου Τζιτζικώστα πήρε φωτιά. Το μήνυμα προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ήταν ένα: «Ήρθε η ώρα να βγεις μπροστά». Πρώην υπουργοί, πολιτευτές, βουλευτές, δήμαρχοι και απλοί πολίτες εξέφραζαν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα και του ζητούσαν σε όλους τους τόνους να αναλάβει πρωτοβουλία για την επανένωση της κεντροδεξιάς.

Ο ίδιος απαντούσε με το γνωστό μετριοπαθές στιλ του ότι «κάθε πράγμα θα γίνει στην ώρα του». Τις ώρες που ακολούθησαν οι διεργασίες για την αλλαγή στη Νέα Δημοκρατία προχώρησαν και τα πρώτα ονόματα υποψηφίων άρχισαν να ακούγονται. Στη γαλάζια παράταξη γνωρίζουν ότι ο υποψήφιος που θα έχει την στήριξη του Κώστα Καραμανλή θα διαθέτει σαφές προβάδισμα έναντι των υπολοίπων. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας διατηρεί άψογες σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό. Άλλωστε εκείνος τον είχε στηρίξει στο πολιτικό του ξεκίνημα.


Πολλοί αναρωτιούνται πως ένας πολιτικός από τη Μακεδονία χωρίς σχέσεις διαπλοκής με μεγάλα συμφέροντα θα καταφέρει να προσπεράσει στην κούρσα της διαδοχής βαριά ονόματα από τζάκι με ισχυρούς δεσμούς στα λόμπι της πρωτεύουσας. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Η επανένωση της κεντροδεξιάς δεν μπορεί να επιτευχθεί με δοκιμασμένες συνταγές. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι αυτοδημιούργητος. Διαθέτει τα χαρακτηριστικά που τον καθιστούν αξιόμαχο αντίπαλο του Τσίπρα.

Είναι συμπαθής σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Είναι μετριοπαθής και σεμνός στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Έχει αποδείξει ότι προτιμά να δουλεύει και να φέρνει αποτελέσματα από το να δίνει συνεντεύξεις. Αναμφισβήτητα η εκλογή Τζιτζικώστα στη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θα σημάνει ιστορικές αλλαγές στην κεντροδεξιά παράταξη. Είναι βέβαιο πως η κομματική βάση θα βρει στο πρόσωπο του Απόστολου Τζιτζικώστα το νέο ηγέτη που αναζητά. Το ερώτημα είναι αν τα κομματικά όργανα είναι έτοιμα να αποδεχτούν την συγκεκριμένη επιλογή, να την στηρίξουν και να αλλάξουν δια παντός τις τύχες της Νέας Δημοκρατίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ