2015-09-25 11:43:54
Φωτογραφία για Τοποθετείται η κατηγορούσα αρχή στην υπόθεση ΣΑΠΑ
Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο να τοποθετηθεί η Κατηγορούσα Αρχή που εκπροσωπείται από τους Α΄Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου για τις προδικαστικές ενστάσεις που υπέβαλαν στη χθεσινή δικάσιμο οι δικηγόροι των Φειδία Σαρίκα και Γεώργου Σιαηλή για την υπόθεση ΣΑΠΑ.

Η πρώτη συνεδρία του Κακουργιοδικείου Πάφου  με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους και υπό την νέα του σύνθεση την οποία απαρτίζουν  ο Άγγελος Δαυίδ- Πρόεδρος, Δημήτρης Κίτσιος Ανώτερος Δικαστής και Κώστας Σατολιάς, Επαρχιακός Δικαστής, στην πολύκροτη υπόθεση ΣΑΠΑ, ξεκίνησε χθες.

Ο δικηγόρος του Γιώργου Σιαηλή ήγειρε θέμα πιθανού επηρεασμού του ενός από τους τρεις δικαστές του Κακουργιοδικείου του Κώστα Σατολιά λόγο της συγγένειας του με ένα από τους μάρτυρες πλέον κατηγορίας, τον πρώην δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για την ίδια υπόθεση έξι χρόνων.


Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Σιαηλή, δικηγόρος Κώστας Σιαηλής  ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο πεθερός του δικαστή είναι στενός συγγενής με τον Βέργα ενώ και η σύζυγος του δικαστή συνεργάστηκε επαγγελματικά μαζί με τον πρώην δήμαρχο Πάφου.  Ζήτησε επίσης να εξαιρεθεί για τον λόγο ότι ο ίδιος ο δικηγόρος του Γιώργου Σιαηλή, ο αδελφός του επίσης δικηγόρος Κώστας Σιαηλής, είχε αντιπαρατεθεί μαζί του στο παρελθόν και είχε μάλιστα εισηγηθεί, μέσω του δικηγορικού συλλόγου Πάφου, την καταγγελία του τόσο στο Ανώτατο δικαστήριο όσο και στην τότε Πρόεδρο του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Νίνος Κέκκος επιχειρηματολόγησε ότι η ένσταση θα πρέπει να απορριφτεί επικαλούμενος προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις σε παρόμοιες περιπτώσεις, σημείωσε ότι η σύνθεση του κακουργιοδικείου είναι τριμελής και αποτελείται από επαγγελματίες δικαστές επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι εναπόκειται και στο ίδιο τον δικαστή να πράξει όπως ο ίδιος θεωρεί ορθό.

Το Κακουργιοδικείο απέρριψε τελικά την προδικαστική αυτή ένσταση.
Πηγή ΚΥΠΕ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ