2015-09-29 03:36:06
Φωτογραφία για Ταξίδι... πασπαλισμένο με ζάχαρη: Τα καλύτερα μουσεία ζαχαρωτών στην Ευρώπη
Περίφημα και ξακουστά σε όλο τον κόσμο είναι πολλά μουσεία της Ευρώπης. Αυτά που... παρουσιάζονται παρακάτω, ίσως δεν είναι τα πιο διάσημα αλλά, αν τα επισκεφτείτε, θα σας αφήσουν σίγουρα μια... γλυκιά γεύση.

Γιατί αυτά είναι... τα καλύτερα μουσεία ζαχαρωτών στην Ευρώπη:

Haribo Le Musee du Bonbon (Γαλλία)

Δίπλα από το μουσείο που παράγει τα διάσημα ζελεδάκια, εκεί στη γαλλική επαρχεία κοντά στην πόλη Uzes, είναι το μουσείο που είναι γεμάτο με κάθε Gummy Bear που μπορείτε να φανταστείτε.

Το μουσείο είναι χωρισμένο σε τέσσερα δωμάτια, βαμμένα σε εκτυφλωτικά κόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλί χρώματα ενώ όσοι το επισκέφτηκαν λένε πως παντού μυρίζει όπως όταν ανοίγεις μια νέα σακούλα με Haribo.

Κάθε μέρα η Haribo παράγει 100 εκατομμύρια αρκουδάκια Το Szabo-Szamos Marzipan Museum (Σζεντεντρε, Ουγγαρία)

Το μουσείο των... βρώσιμων γλυπτών!


Ένα μικρό μουσείο με κάθε είδους... γλυπτά που μπορεί να σκεφτεί κανείς με πρώτη ύλη τη ζάχαρη! Ανάμεσα στα εκθέματα του μουσείου αυτού είναι ένα ομοίωμα του Michael Jackson και ένα της πριγκίπισσας Νταϊάνα, σε φυσικό μέγεθος, φτιαγμένα από μάρτζιπαν.

Museo del Turron (Αλικάντε, Ισπανία)

Το Turron είναι το ισπανικό νουγκάτ έχει ως θέμα είναι μια περιήγηση στην ιστορία της παρασκευής του τουρόν.

Choco-Story ή αλλιώς Το Μουσείο Της Σοκολάτας (Μπρυζ, Βέλγιο)

Ένα σαφώς διαδραστικό μουσείο που ανήκει στην ξακουστή οικογένεια των Βέλγων σοκολατοποιών που έχουν τις Belcolade chocolates.

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν κάθε βήμα της διαδικασίας παραγωγής σοκολάτας.

Το Μουσείο Του Παγωτού στο Carpigiani (Μπολόνια, Ιταλία)

Το μουσείο του διάσημου ιταλικού παγωτού στοίχισε ούτε λίγο ούτε πολύ 2,3 εκατομμύρια δολάρια. Άνοιξε τις πύλες του μόλις πριν 3 χρόνια στην τοποθεσία Καρπιτζιάνι, 25 λεπτά έξω από την πόλη της Μπολόνια.

Εκτός από την ιστορία του παγωτού, στο μουσείο αυτό κάνει μαθήματα πώς να φτιάχνετε παγωτό αλλά και μαθήματα γευσιγνωσίας παγωτού.

Το μουσείο του Gingerbread (Γκέρτερβιλερ, Γαλλία)

Στην περιοχή της Αλσατίας, το μουσείο του τζιντζερμπρεντ έχει περίπου 10.000 εκθέματα για - τι άλλο; - το τζίντζερμπρεντ και την ιστορία του.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ