2015-10-01 20:36:51
Φωτογραφία για Τσίπρας: Το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να δομηθεί με τείχη αποκλεισμού
«Το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να δομηθεί με τείχη αποκλεισμού», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος... στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, κατά την ομιλία του στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών.

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να διαχειριστούμε τις εισροές προσφύγων στην χώρα μας» προσέθεσε, απορρίπτοντας, ενώπιον της ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, τη «νεοφιλελεύθερη συνταγή» η οποία ακολουθείται στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης λέγοντας ότι είχε καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα αλλά και την Ευρωπη γενικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι έπρεπε να είχε αποφευχθεί η επιβολή μέτρων λιτότητας, όπως η περικοπή μισθών και συντάξεων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κρίση της ροής προσφύγων προς την Ελλάδα και διαμέσου αυτής σε άλλα κράτη της Ευρωπαικής Ενωσης, υπογραμμίζοντας ότι ο ελληνικός λαός επέδειξε ότι διαθέτει μεγάλα αποθέματα ανθρωπιάς, προσφέροντας τροφή και στέγη σε χιλιάδες ανθρώπους από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες.


Ο κ. Τσίπρας επισήμανε επίσης τον σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα σε μια έφλευκτη περιοχή, τάχθηκε υπέρ της εδαφικής ακεραίτητας της Ουκρανίας και κάλεσε τις χώρες που έχουν υπογράψει τη συμφωνία του Μινσκ να την υλοποιήσουν, ενώ εξέφρασε ανησυχία για την άνοδο του τζιχαντισμού, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπισθεί αποφασιστικά από τη διεθνή κοινότητα.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συνομιλίες θα φέρουν αποτελέσματα και πως θα υπάρξει συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει τις αναχρονιστικές συνθήκες εγγυήσεων και την παραμονή ξένων δυνάμεων στο έδαφος της κυπριακής δημοκρατίας.

Πρόθεση της Ελλάδας, είπε ακόμη, είναι να υπάρξει πλήρης ομαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκία. Τόνισε, μάλιστα, ότι η Αθήνα αποδεικνύει έμπρακτα την πρόθεσή της αυτή με κινήσεις όπως είναι τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που συζητά.

Τέλος, μίλησε για μια πραγματιστική πολιτική στα Βαλκάνια και στο πλαίσιο αυτό αυτό ενέταξε και την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σημειώνοντας ότι η Αθήνα έχει προτείνει μια σειρά ρεαλιστικών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και με τα Σκόπια.

Οι άνθρωποι, είπε ο κ. Τσίπρας κλείνοντας την ομιλία του, σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Οι άνθρωποι στη χώρα μου αγωνίζονται κάθε μέρα, με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, να ξεπεράσουν τις κρίσεις και να ανακτήσει την ελπίδα. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές τους, υποστηρίζουν όσους έχουν περισσότερο ανάγκη, εκείνους που εγκαταλείπουν ζώνες συγκρούσεων. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές τους, διεκδικούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να επιλέξουν τη δική τους μοίρα. Αυτό είναι ένα καθημερινό παράδειγμα των ανθρώπων που επιμένουν, ακόμη και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, για ανθρωπιά και δημοκρατικά δικαιώματα. Το παράδειγμα αυτό θα πρέπει να μας καθοδηγεί, στη λήψη των αναγκαίων μέτρων, προς ένα ασφαλέστερο, απλό και με ευημερία κόσμο για να ζήσουν οι μελλοντικές γενιές. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ