2015-10-02 13:11:12
Φωτογραφία για Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για ισχυρό τυφώνα: Ο Χοακίν πλησιάζει την Ανατολική Ακτή
Τρεις πολιτείες των ΗΠΑ κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πέμπτη καθώς ο τυφώνας Χοακίν ενισχύθηκε και κατευθύνεται προς την Ανατολική Ακτή, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άτομα μέσα σε λίγες ώρες.

Οι ισχυρές καταιγίδες που προεξοφλούν την έλευση του τυφώνα προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες την Πέμπτη και μία 56χρονη πνίγηκε όταν το αυτοκίνητό της γέμισε νερό στο ιστορικό Τσάρλεστον στην Ουάσιγκτον.

Στα βορειοανατολικά, ένα άτομο πέθανε και ένας άλλος τραυματίστηκε σε τροχαίο κοντά στο Φάγιετβιλ της Βόρεια Καρολίνα, όταν ένα δέντρο έπεσε από τον ισχυρό αέρα και χτύπησε δύο αυτοκίνητα.

Μακροπρόθεσμη πρόβλεψη από το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο τυφώνα έδειξε ότι η καταιγίδα θα χτυπήσει την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ κατά μήκος της Βόρειας Καρολίνας και της Βιρτζίνια, την Κυριακή ή τη Δευτέρα, φτάνοντας στο Νιου Τζέρσεϊ μία ημέρα μετά.

O κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνα Πατ Μακ Γκρόρι προειδοποίησε ότι οι πόλεις στις εξωτερικές ακτές θα πρέπει να λάβουν ειδικές προφυλάξεις καθώς η βροχή εκεί πέφτει ασταμάτητα εδώ και μια εβδομάδα.


Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Λάρι Χόγκαν κήρυξε επίσης την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Πέμπτη, έτσι ώστε να προετοιμάζονται για πλημμύρες, καταιγίδες και άλλες ζημιές.

Αντίθετα, ο Κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϋ Κρις Κρίστι, δήλωσε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι μεν προετοιμασμένοι για την καταιγίδα, αλλά ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν: «Χρειάζεται προετοιμασία, αλλά όχι πανικός» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη το πρωί. Ωστόσο ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνια Τομ Γουλφ διαφωνεί: «Δεν ξέρουμε με σιγουριά, πού θα πάει ο τυφώνας, αλλά δεν πρέπει να μας καθησυχάζει αυτό» Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ