2015-10-04 21:53:11
Φωτογραφία για Μας θέλουν ή ανασφάλιστους ή άνεργους
Αγαπητό tromaktiko,

Tο θέμα αφορά τους εκπαιδευτές που διδάσκουν στα κέντρα εκπαίδευσης ενήλικων. σίγουρα κάποιοι από τους αναγνώστες σας θα παρακολουθήσαν κάποια μαθήματα σε δήμους (ξένες γλώσσες, υπολογιστές κλπ) ε λοιπόν δουλεύαμε ανασφάλιστοι κι αντί να μας κολλήσουν ένσημα, μας αφήνουν έκτος για να μην παραπονιομαστε που δε μας κολλούσαν ένσημα. οπότε, αντί να μας κολλήσουν, μας αποκλείουν τελείως. κι έτσι τελικά τι; θα διαμαρτυρηθούμε τώρα και θα πάρουν πίσω τη νέα απόφαση και να "νομιμοποιήσουμε" την ανασφάλιστη εργασία; ασφάλιση στο ΙΚΑ τώρα για όλους.

Κάποτε ήμασταν κάποιοι εκπαιδευτικοί που είχαμε μια-δυο-τρεις απασχολήσεις εδώ κι εκεί. Και συμπληρώναμε εισόδημα. Και AΣΕΠ δώσαμε και ως απλήρωτοι ωρομίσθιοι με βενζίνες δικές μας δουλέψαμε και το διορισμό χάσαμε και βρεθήκαμε στα 40 μας ΑΝΕΡΓΟΙ. Η εκπαίδευση ενηλίκων θέλαμε να ήταν μια διέξοδος μα, καθώς φαίνεται, αποκλείεται κι αυτή. Τι κι αν έχουμε και επιμόρφωση και πιστοποιήσεις στην εκπαίδευση ενηλίκων αλλά και ανάλογη διδακτική εμπειρία; Η επιλογή των εκπαιδευτών φαίνεται πως γίνεται με κριτήρια καθαρά οικονομικά.


Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στο ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]

Τα ΚΔΒΜ, εξέλιξη των ΚΕΕ, αποφάσισαν να μας απασχολούν και χωρίς ασφάλιση. 21ος αιώνας και μας έβαλαν να δουλεύουμε για λογαριασμό του Κράτους ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ, αφού υπογράφαμε στη δήλωσή μας ότι δεν είχαμε εισόδημα πάνω από 5000 από εργασία με μπλοκάκι. Κοινώς όσοι (σχηματικά) ανήκουμε στην κατηγορία των εργαζομένων ΙΚΑ μπορούσαμε να δουλεύουμε, μα τι λέω, μας έκαναν την τιμή να μας επιτρέπουν να δουλεύουμε χωρίς να καταβάλουμε εισφορές στον ΟΑΕΕ. Για να έχουμε ασφάλιση, η άλλη επιλογή ήταν γραφτούμε στον ΟΑΕΕ και να μετατραπούμε σε ελεύθερους επαγγελματίες. 1-2 τμήματα μας έδιναν το χρόνο, τουτέστιν 1000-1500 € το χρόνο εισόδημα και να πληρώνουμε και ΟΑΕΕ.

Κι αφού προφανώς οι φωνές διαμαρτυρίας για το καθεστώς ανασφάλιστης εργασίας έγιναν πιο πολλές, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ενημέρωσαν ενδοϋπηρεσιακά τους υπεύθυνους εκπαίδευσης, οι οποίοι με τη σειρά τους μας κοινοποιούν έμμεσα και ανώνυμα το εξής:

«Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι στην νέα εκπαιδευτική περίοδο το καθεστώς πληρωμής των εκπαιδευτών θα αλλάξει, σύμφωνα με το ΚΦΑΣ 2014 και τις διατάξεις του Ν.4172/2013. Δηλαδή θα πληρώνονται με ΑΕΔ μόνον οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και όσοι έχουν ασφάλιση ΙΚΑ πλήρους απασχόλησης. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να εκδίδουν ΤΠΥ. Θα σας δοθούν πληρέστερες οδηγίες άμεσα»

Κοινώς το ΙΝΕΔΙΒΙΜ πλέον θα απασχολεί αποκλειστικά όσους είναι γραμμένοι στον ΟΑΕΕ ή είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή απασχολούνται αλλού με ασφάλιση ΙΚΑ με πλήρη απασχόληση κιόλας. Οι άνεργοι να πάμε στον Καιάδα ή, ενώ καλά καλά δεν έχουμε να φάμε, να βρούμε από το πουθενά να πληρώνουμε εισφορές ΟΑΕΕ, δηλαδή να βάζουμε κι από την τσέπη μας για να μας κάνουν την τιμή να δουλεύουμε.

Αυτή είναι η εκπαίδευση ενηλίκων; Αντί να δημιουργηθούν δομές με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, θέλουν ανθρώπους που θα βγάζουν χαρτζιλίκι; Σε χαρτζιλικούχους θέλει η εκπαίδευση ενηλίκων να στηρίζεται; Εκτός αν δεν ισχύουν τα εντός εισαγωγικών. Καλείται το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να μας απαντήσει αν ισχύουν τα εντός εισαγωγικών.

Το αίτημα για δημιουργία μόνιμων δομών με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό με ασφάλιση ΙΚΑ είναι πιο δίκαιο, έντιμο κι επιτακτικό από ποτέ.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Γυναίκα της χρονιάς» η ...[photo]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Γυναίκα της χρονιάς» η ...[photo]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ