2015-10-08 21:34:10
Φωτογραφία για ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ: Ο στρατός έκλεψε την παράσταση στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Λήμνου
Τα 103 χρόνια της απελευθέρωσης από το τουρκικό ζυγό γιορταστήκαν σήμερα στην Μύρινα της Λήμνου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος και κάτω από σχετικά καλές καιρικές συνθήκες γύρω στις 11:30 το πρωί ξεκίνησε η καθιερωμένη παρέλαση την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών.

Η παρέλαση διεξάγεται μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από την αποβάθρα όπου ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης, απαίτησε από τον τούρκικο κατακτητή την άμεση παράδοση και απελευθέρωση του νησιού το 1912.

Παρά την άμεση και άνευ όρων παράδοση του νησιού στον ελληνικό στρατό, ουδέποτε η Λήμνος δεν έπαψε να αποτελεί το μήλο της Έριδος στις επεκτατικές επιβουλές του τούρκου κατακτητή.

Η τεράστιας σημασίας γεωστρατηγική θέση του νησιού, χρειαζόταν και χρειάζετε  την διαχρονική προάσπιση της με την μόνιμη παρουσία και συνεχής εγρήγορση, τόσο του στρατού ξηράς όσο της αεροπορίας και του ναυτικού.


Για άλλη μια φορά, σήμερα οι κάτοικοι της Λήμνου ένοιωσαν την απαράμιλλη ασφάλεια που τους προσφέρει το στράτευμα, παρακολουθώντας την παρέλαση τμημάτων του και χειροκροτώντας στο πέρασμα του το υψηλό φρόνιμα και την άριστη εκπαίδευση τους.

Τις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι επικεφαλείς της τοπικής πολιτικής ηγεσίας υπό την παρουσία της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, οι επικεφαλείς των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας αλλά και εκπρόσωποι της εκκλησίας. Παρόντες και τιμώμενα πρόσωπα, ο Δήμαρχος Λύσης Κύπρου κ. Συμεών Παστός και η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή.

Παρακολουθήστε απόσπασμα στο βίντεο ΕΔΩ:

ΠΗΓΗ: http://www.limnosreport.gr/archives/79333
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ