2015-10-10 06:32:07
Φωτογραφία για Νέος παίκτης στη μικρομεσαία κατηγορία
Η οικονομική κρίση έχει στρέψει το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών στις μικρότερες κατηγορίες αυτοκίνητων. H κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκίνητων διεκδικεί μεγάλο μερίδιο από τις πίτα των πωλήσεων και στην ελληνική αγορά.

Στη λίστα με τα νέα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα περιλαμβάνονται τα Renault Megane και Opel Astra.

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής σχολής έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Έκθεση της Φρανκφούρτης και αναμένεται στην χώρα μας τον Μάρτιο του 2016.

Η νέα γενιά του Renault Megane, σε σχέση με την απερχόμενη, είναι μεγαλύτερη σε μήκος κατά 64 χλστ. (4,359 χλστ.) και χαμηλότερη σε ύψος κατά 25 χλστ. (1,447 χλστ.). Επίσης αυξήθηκαν τα μετατρόχια και το μεταξόνιο (2,669 χλστ.).

Φέρει τη νέα φωτεινή υπογραφή της μάρκας και στοιχεία χρωμίου στη μάσκα και στο προφίλ. Η αεροδυναμική έχει παίξει καίριο ρόλο στο σχεδιασμό με σταθερά και ενεργά στοιχεία στο αμάξωμα να μειώνουν την αντίσταση.


Ορισμένες εκδόσεις φέρουν φωτιστικά σώματα τεχνολογίας full-LED (Pure Vision LED Technology), τα οποία προσφέρουν σημαντικά υψηλότερη απόδοση σε σχέση με τα αντίστοιχα τεχνολογίας αλογόνου. Σε όλες τις εκδόσεις τα πίσω σώματα τεχνολογίας LED φωτίζονται μόνιμα.

Σημαντική αναβάθμιση έγινε στο φινίρισμα και στη ποιότητα των υλικών. Τα μαλακά υλικά στο ταμπλό επεκτείνονται στο πάνω μέρος των θυρών, όπως και στο κάτω μέρος του ταμπλό και της κεντρικής κονσόλας.

Υιοθετήθηκαν διατάξεις υψηλής τεχνολογίας, όπως το έγχρωμο head-up display που συνήθως μπορούσε να το βρει κανείς σε μοντέλα της μεγαλύτερης κατηγορίας. Παράλληλα ο πίνακας οργάνων αποτελείται από μια οθόνη TFT 7΄΄ που συνδυάζεται με την κάθετη οθόνη αφής R-Link 2 των 8,7΄΄ στην κεντρική κονσόλα.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι η παρουσία της τεχνολογία Multi-Sense, η οποία προσωποποιεί την οδηγική εμπειρία που προσφέρει το αυτοκίνητο μέσω ρυθμίσεων στην απόκριση του κινητήρα, τη λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη EDC και το φωτισμό της καμπίνας. Όλα τα παραπάνω γίνονται μέσω ενός επιλογέα στην κεντρική κονσόλα, ενώ προσφέρονται 5 προγράμματα. Τα νέα καθίσματα στις πλούσιες εκδώσεις διαθέτουν και διάταξη που κάνει μασάζ στην πλάτη του οδηγού.

Η προσπάθεια για παροχή μεγαλύτερων χώρων απέδωσε καρπούς. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 434 λίτρα και θεωρείται μια από τις καλύτερες επιδόσεις της κατηγορίας. Αυξημένος σημαντικά (+20 χλστ.) είναι ο χώρος για τους πίσω επιβάτες.

Η γκάμα των κινητήρων απαρτίζεται από τρία σύνολα. Βενζινοκινητήρες, 1.200 κ.εκ. ισχύος 130 ίππων και 1.600 κ.εκ. 205 ίππων για την κορυφαία έκδοση GT. Ντίζελ, 1.500 κ.εκ. 110 ίππων και 1.600 κ.εκ. με απόδοση 130 είτε 165 (GT). Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ