2015-10-12 12:21:50
Φωτογραφία για Αχαϊα: Έτοιμοι για σκληρές κινητοποιήσεις οι αγρότες - Τους φορολογούν άγρια
«Άδικη, βάναυση και εξοντωτική» χαρακτήρισε τη φορολόγηση των αγροτών ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αχαϊας, Σάκης Μαυρόγιαννης, μιλώντας στο PatrasTimes.gr.

«Πλέον η χώρα δεν θέλουν να παράγει τίποτα. Ακούμε πως θα πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια μας, για το μέσο παραγωγής μας. Θέλουν με αυτό τον τρόπο να μας εξοντώσουν, εμάς που φυλάμε ακόμη την Ελληνική ύπαιθρο!», προσθέτει ο κ. Μαυρόγιαννης.

Χαρακτηριστικό της διάταξης του πολυνομοσχεδίου για τη φορολόγηση των αγροτών, το σημείο όπου δεν αναφέρεται το κόστος παραγωγής, βάσει του οποίου θα έπρεπε να μειωθεί ο εν λόγω φόρος, το οποίο κόστος δεν είναι πάγιο.

«Αντί να κάτσουμε να κουβεντιάσουμε για την επόμενη μέρα, να μπουν νέοι αγρότες στη δουλειά για την ανάπτυξη του κλάδου και της πρωτογενούς παραγωγής, μας υπερφορολογούν! Δεν έχουμε να πληρώσουμε. Νιώθουμε προδομένοι από την κυβέρνηση. Είμαστε σαστισμένοι», υποστήριξε ο κ. Μαυρόγιαννης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Αγροτικών Συλλόγων Αχαϊας, δήλωσε πως εάν συνεχιστεί η φορολογική λαίλαπα και η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, οι αγρότες θα προβούν σε πολύ σκληρές κινητοποιήσεις άμεσα.

Τέλος αποκάλυψε ότι ο κάμπος της Αχαϊας έχει ανάγκη από εργατικά χέρια, αφού ακόμη και οι αλλοδαποί πηγαίνουν στην Ιταλία, όπου τους βγάζουν χαρτιά διαμονής για την παροχή των αγροτικών τους υπηρεσιών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ