2015-10-17 14:36:06
Φωτογραφία για ΥΠΕΞ: Η Κίνα επανέλαβε τις θέσεις αρχής για την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Κύπρου
Η Κίνα επανέλαβε τις θέσεις της για εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος είχε χθες συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Zhang Yesui, στο Πεκίνο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο Πεκίνο, όπου συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην εκεί επίσκεψη του, ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

«Συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και επιβεβαιώθηκε η άριστη σχέση μεταξύ της Κυριακής Δημοκρατίας και της Κίνας αλλά και οι προοπτικές που διανοίγονται για περαιτέρω ενδυνάμωση τους», είπε ο κ. Κασουλίδης.

Αναφορικά με τις ευρω-κινεζικές σχέσεις, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι μετέφερε «την στήριξη μας στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για μια σειρά από κοινές αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν σε επίπεδο κορυφής ΕΕ – Κίνας», προσθέτοντας πως στη συνέχεια «μιλήσαμε για τον παγκόσμιο ρόλο της Κίνας σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις, σε προσπάθεια σταθερότητας και ειρήνης σε όλο τον κόσμο, για τις μεταρρυθμίσεις του ΟΗΕ αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα στην περιοχή μας και τη συμβολή της Κίνας ως Μονίμου Μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας».


«Εκφράσαμε την ευγνωμοσύνη μας για τη σταθερή θέση αρχών της Κίνας που ακολουθεί η Κίνα στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το κυπριακό πρόβλημα και ενημερώσαμε για το πού βρίσκεται (το Κυπριακό)», συνέχισε.

Ερωτηθείς ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η Κίνα εξέφρασε ικανοποίηση «διότι προχωρούν διαπραγματεύσεις για επίλυση Κυπριακού», προσθέτοντας ότι οι θέσεις της Κίνας «στηρίζονται σε σημαντικές αρχές όσον αφορά την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας», θέσεις τις οποίες επανέλαβαν.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ