2015-10-20 10:02:06
Φωτογραφία για Γιατί λεκιάζει το υπέροχο λευκό του Ταζ Μαχάλ;
Η ασφυκτική ατμόσφαιρα της Ινδίας αποτελούσε πάντα πρόβλημα για τη χώρα. Τι γίνεται, όμως, τώρα που επηρεάζεται από αυτήν ένα από τα πιο σημαντικά και παγκοσμίως γνωστά κτίριά του;

Το Ταζ Μαχάλ χτίστηκε γύρω στο 1600 από τον Shah Jahan για τη μνήμη της τρίτης του συζύγου, της Mumtaz Mahal. Ο ναός έχει ύψος 35 μέτρα ενώ οι μιναρέδες του φτάνουν τα 40 μέτρα. Προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Το Taj Mahal προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια κόσμο.

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε από το Ιστιτούτο Τεχνολογίας της Georgia ο μαρμάρινος ναός πρέπει να καθαρίζεται πολύ συχνά λόγω της αύξησης των επιπέδων των αερομεταφερόμενων σωματιδίων άνθρακα και σκόνης που έχουν μετατρέψει το λευκό του μαρμάρου σε ένα άχαρο καφέ.

Θαυμάστε μια Πολύχρωμη Πολυκατοικία όλο Καμπύλες!

Καθηγητής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Georgia είπε σχετικά: «Η ομάδα μας μπόρεσε να δείξει ότι η μόλυνση του περιβάλλοντος αποχρωματίζει το Taj Mahal. Αυτό οφείλεται στον άνθρακα από την καύση βιομάζας και απορριμμάτων, στα ορυκτά καύσιμα, στη σκόνη που προέρχεται από τη γεωργία και από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων».


Τα Εκπληκτικά Κινηματογραφικά Σπίτια που Ζηλέψαμε

Η μόλυνση του περιβάλλοντος προκαλεί νέφος το οποίο καταστρέφει σιγά-σιγά το εξωτερικό του υπέροχου αυτού ναού.

Από τη δεκαετία του ’70, όμως, η αυξανόμενη βιομηχανοποίηση «απαίτησε» την αφαίρεση ενός υλικού από την εξωτερική επιφάνεια του κτιρίου για να μπορεί να διατηρείται η φωτεινότητα του μαρμάρου. Τα τελευταία χρόνια πάντως η μόλυνση του περιβάλλοντος έχει αποδειχτεί πως είναι υπεύθυνη για τον αποχρωματισμό του.

Ανεβείτε στον Υψηλότερο Ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη

Οι υπεύθυνοι, θέλοντας να μειωθεί η επιρροή της μόλυνσης, αποφάσισαν τη μείωση της διέλευσης αυτοκινήτων από την περιοχή. Η μόλυνση αυτή κάνει κακό και στην υγεία πέρα από το κακό που κάνει στο Ταζ Μαχάλ. Η υγεία των ανθρώπων της περιοχής και η υγεία του Ταζ Μαχάλ συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους και οι υπεύθυνοι το γνωρίζουν καλά. Ας ελπίσουμε το φανταστικό αυτό κτίριο που υπάρχει για να μας υπενθυμίζει το μεγαλείο της αγάπης, να ξαναγίνει λευκό και να παραμείνει.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ