2015-10-21 20:57:59
Φωτογραφία για Λέσβος :Τιμητική άδεια από τον Α/ΓΕΣ σε 18 στρατιωτικούς- εθελοντές στην καταγραφή μεταναστών!
Άλλη μια κοινωνική προσφορά των στελεχών του Στρατού Ξηράς- σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο: Πρόκειται για 18 στρατιωτικούς που υπηρετούν στην Λέσβο και οι οποίοι προσφέρθηκαν - σε εθελοντική βάση- να βοηθήσουν το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευσης και την ΕΛΑΣ στην καταγραφή των προσφύγων και των παρανομων μεταναστών.

Όπως είπε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Β. Τελλίδης ο στρατός δεν εμπλέκεται άμεσα στο προσφυγικό  και απλώς συνδράμει σε διάφορα θέματα ανάλογα με τις δυνατότητες και το θεσμικό πλαίσιο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση διάθεση προσωπικού δεν μπορούσε να γίνει και η διοίκηση της τοπικής μονάδας, με εντολή άνωθεν, ζήτησε από όσους θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά και εκτός υπηρεσίας. Ετσι βγήκαν εθελοντές 18 άτομα, τους δόθηκε 10ήμερη άδεια ( που απ ότι μάθαμε δεν γράφτηκε στην κανονική) και βοήθησαν στην καταγραφή. Μάλιστα το ΓΕΣ τους έδωσε μετά και πρόσθετη μικρή επιβραβευτική άδεια (τιμητική).


 Η συνδρομή δεν σταματά εκεί: Ο κ Τελλίδης είπε ότι μόνο για το πρώτο 6μηνο το Φυλάκιο του Φαρμακονησίου διέθεσε φαγητό άξιας 120.000 ευρώ στους πρόσφυγες -μετανάστες που βγήκαν στο νησάκι. Επίσης άλλο παράδειγμα είναι η ισοπέδωση χώρου στην Σινδο για να γίνουν εγκαταστάσεις υποδοχής ( με έξοδα του Υπ Οικονομικών). Επίσης από το παρελθόν έχει διαθέσει χώρους άδειων στρατοπέδων όπως στην Μόρια Λέσβου, στην Κόρινθο, στην Ροδόπολη Σερρών στην Σταυρούπολη και το στρατόπεδο Λιοσση στο Χαϊδάρι ( το τελευταίο είναι σε εξέλιξη η παραχώρηση).
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ