2015-10-26 23:38:06
Φωτογραφία για Πολλές φυλακισμένες γυναίκες στα Εμιράτα γιατί το κάνανε εκτός γάμου
Διεθνή κινητοποίηση έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες για εκατοντάδες γυναίκες που βρίσκονται φυλακισμένες, κάτω από εξαιρετικά απάνθρωπες συνθήκες, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με την κατηγορία ότι ήρθαν σε σεξουαλική πράξη ενώ δεν ήταν παντρεμένες.  

Τα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια προκαλούν σοκ. Αναφέρονται σε εκατοντάδες περιπτώσεις κάθε χρόνο, οι οποίες δεν αφορούν ντόπιες γυναίκες, αλλά κατά βάση πολίτες ξένων κρατών, οι οποίες μετακινήθηκαν στην αραβική χώρα προκειμένου να εργαστούν. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, γυναίκες που βιάζονται και απευθύνονται στην αστυνομία προκειμένου να ακολουθήσουν τη νόμιμη διαδικασία, συλλαμβάνονται από τις αρχές με την κατηγορία της παραβίασης του ισλαμικού νόμου (Σαρείας) και φυλακίζονται, ανεξάρτητα με το αν είναι πολίτες των Εμιράτων, ή αν είναι ξένοι πολίτες.  

Οι φυλακές βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, ενώ από τις επιπτώσεις της Σαρείας δεν ξεφεύγουν ούτε οι έγκυες ή οι γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά
. Στο ίδιο κελί στοιβάζεται μεγάλος αριθμός γυναικών, ενώ τους προσφέρεται ελάχιστο φαγητό και λίγες πάνες για τα μωρά τους, πολλά εκ των οποίων γεννιούνται σε καθεστώς κράτησης! Οι γυναίκες φυλακίζονται για διάστημα από λίγους μήνες, έως και παραπάνω από έναν χρόνο, ενώ η μεταχείριση που έχουν είναι ανάλογη της κατηγορίας που τους έχουν προσάψει.

Τόσο η αστυνομία, όσο και οι φανατικοί μουσουλμάνοι, αναζητούν καθημερινά τέτοιες περιπτώσεις. Αν μία γυναίκα είναι έγκυος και δεν είναι παντρεμένη, αποτελεί απόδειξη ότι έχει διαπράξει το θρησκευτικό έγκλημα. Αν μία γυναίκα καταγγείλει ότι βιάστηκε, συλλαμβάνεται διότι, ακόμη και με αυτόν τον τρόπο, παραβίασε τον ισλαμικό νόμο. Το 2010 στο Ντουμπάι, μία γυναίκα προχώρησε σε καταγγελία βιασμού και συνελήφθη με την κατηγορία ότι κανε σεξ με τον αρραβωνιαστικό της.   Μία νεαρή γυναίκα από το Μπανγκλαντές, πήγε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να δουλέψει. Τη βίασε το αφεντικό της ενώ ήταν παρθένα και παρόλα αυτά, εκείνη ήταν που συνελήφθη και φυλακίστηκε!  

Οι εργαζόμενοι από το εξωτερικό στην αραβική χώρα αγγίζουν το 90% του εργατικού δυναμικού. Σύμφωνα με ομολογίες συγγενών φυλακισμένων γυναικών, στη φυλακή τους δίνουν ένα μπουκάλι γάλα και 25 πάνες για ολόκληρη την εβδομάδα, για τα παιδιά που γεννιούνται εκεί μέσα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ