2015-11-04 06:59:18
Φωτογραφία για H Standard Chartered είναι η επόμενη τράπεζα που «κάηκε»
Σχέδια για περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας και άντληση κεφαλαίων 5,1 δισ. δολαρίων Η Standard Chartered ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδιά της για άντληση νέων κεφαλαίων ύψους 5,1 δισεκ. δολαρίων μέσω έκδοσης μετοχών και για περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας έως το 2018, καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος Μπιλ Γουίντερς προσπαθεί να αποκαταστήσει την κερδοφορία της τράπεζας που έχει πληγεί σοβαρά από την επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές.

Η μείωση του προσωπικού εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αναδιάρθρωσης που θα στοιχίσει περίπου 3 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι περικοπές θέσεων εργασίας που ανακοίνωσε η τράπεζα αντιστοιχούν περίπου στο 17% του προσωπικού της.

Παράλληλα, η Standard Chartered (StanChart), της οποίας οι δραστηριότητες εστιάζονται στην Ασία και τις αναδυόμενες αγορές, κατέγραψε λειτουργικές ζημίες 139 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο και μείωση των εσόδων της κατά 18% σε ετήσια βάση. Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, η τράπεζα είχε ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 1,53 δισεκ. δολάρια.


Στα σχέδιά της περιλαμβάνεται επίσης η αναδιάρθρωση περιουσιακών στοιχείων αξίας 100 δισεκ. δολαρίων και η αύξηση του στόχου για μείωση των δαπανών κατά 2,9 δισεκ. δολάρια μεταξύ 2015-2018. Ανακοίνωσε επίσης ότι ότι δεν θα διανείμει τελικό μέρισμα για το οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Πρόκειται για το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο μειωμένων εσόδων για την StanChart, εξαιτίας της οικονομικής επιβράδυνσης στην Ασία, των αυξανόμενων επισφαλών δανείων και της υποχώρησης των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Η τράπεζα αντλεί πάνω από τα δύο τρίτα των κερδών της από την Ασία.

Τον Ιούνιο, η StanChart διόρισε τον Γουίντερς, πρώην επενδυτικό τραπεζίτη της JPMorgan, ως διευθύνοντα σύμβουλο, αφού τα σχέδια αναδιάρθρωσης που εφάρμοσε ο προηγούμενος επικεφαλής Πίτερ Σαντς – στις οποίες περιλαμβάνονταν περισσότερες από 4.000 απολύσεις – δεν ήταν αρκετά για να τον κρατήσουν στη θέση του.

Η μετοχή της τράπεζας στο χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρούσε νωρίτερα κατά 5%.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ