2015-11-04 07:06:13
Φωτογραφία για Θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας; Εύκολο
Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας, Μάρκος Αυρήλιος είχε πει: 'Πολύ λίγα χρειάζονται για να έχεις μία ευτυχισμένη ζωή και είναι όλα μέσα σου, στον τρόπο που σκέφτεσαι.'

Ενώ η Ελεάνορ Ρούζβελτ, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, είχε πει: 'Δεδομένου ότι μπορείς να πάρεις περισσότερη χαρά από αυτήν που δίνεις στους άλλους, θα πρέπει να σκεφτείς καλά για το τι είδους ευτυχία είσαι σε θέση να δώσεις.'

Η ευτυχία δεν έρχεται μόνο μέσα από τα μεγάλα πράγματα, αλλά μπορεί να έρθει και από απλά, μικρά, καθημερινά πράγματα.

#Προσπάθησε να βοηθάς τον κόσμο γύρω σου

Το να βοηθάς τους ανθρώπους που το χρειάζονται είναι ό,τι πιο δυναμικό μπορείς να κάνεις στη ζωή σου. Θα βοηθήσεις κόσμο, αλλά η βοήθεια θα σου επιστραφεί στο πολλαπλάσιο με τρομερή δύναμη, χαρά και ευτυχία. Μπορείς να βοηθήσεις κάποιον είτε σε πρακτικό επίπεδο (δίνοντάς του δουλειά, βοηθώντας σε μία μετακόμηση, φτιάχνοντας δείπνο), είτε δίνοντας μία καλή συμβουλή, είτε προσφέροντας μία καλή αγκαλιά. Μπορείς επίσης να προσφέρεις κουράγιο και ενθάρρυνση, είτε να βοηθήσεις κάποιον απλά ακούγοντας το πρόβλημά του.


#Ρίξε τα όρια της ευτυχίας

Δε χρειάζεται να θεωρείς ευτυχία μόνο τα λεφτά, τους πολλούς φίλους, τα όμορφα σπίτια και τα ακριβά αυτοκίνητα. Ρίξε τα όρια και θα δεις πόσο ευτυχισμένος μπορείς να είσαι με απλά πράγματα. Για να τα δεις και να τα εκτιμήσεις, προσπάθησε να χαλαρώσεις λιγάκι και σίγουρα θα αρχίσουν να βγαίνουν στην επιφάνεια ένα ένα.

#Γίνε καλός με τον εαυτό σου

Για να ζήσεις μία ευτυχισμένη ζωή θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως η σχέση σου με τον εαυτό σου είναι κάτι που πρέπει να δουλέψεις πολύ! Για να πετύχεις μία καλύτερη σχέση με τον εαυτό σου, πρέπει καταρχάς να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι. Μη συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που σου χαλάνε την εικόνα που θα έπρεπε να έχεις για τον ίδιο σου τον εαυτό. Προσπάθησε επίσης να συγκρίνεις τον ευατό σου με τον ... εαυτό σου! Μη τον συγκρίνεις με άλλους ανθρώπους αλλά σύγκρινε τον με σένα και δες τι μπορείς να κάνεις σε κάθε δεδομένη φάση για να τον βελτιώσεις. Τέλος, σταμάτα να είσαι πολύ σκληρή με τον εαυτό σου! Υπάρχουν φορές που η πίεση κάνει καλό, αλλά υπάρχουν και φορές που απλά πρέπει να χαλαρώνουμε και να αφήνουμε και τον εαυτό μας να χαλαρώνει. Συνήθως στην προσπάθειά μας να φανούμε καλύτεροι προς τα έξω, χάνουμε το παιχνίδι και τα όρια του εαυτού μας. Βάλε ανθρώπινους στόχους και ακολούθησε το ένστικτό σου!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ