2015-11-05 21:44:06
Φωτογραφία για Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της Κέλλης
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, παρέστη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 103ης επετείου από την απελευθέρωση της Κέλλης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

 «Πανοσιολογιότατε,

Άγιοι Πατέρες,

           

Κύριε Περιφερειάρχα,

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,

Κύριε Βουλευτά,

Κύριε Δήμαρχε,

Είμαστε εδώ, το σύνολο της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της πολιτικής την οποία εκπροσωπώ εγώ, αλλά και της στρατιωτικής την οποία εκπροσωπούν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, ο Ταξίαρχος, οι Αξιωματικοί, οι Υπαξιωματικοί, οι άνδρες και οι γυναίκες του Στρατού Ξηράς των Ενόπλων Δυνάμεων, για να αποδώσουμε την οφειλόμενη τιμή. Μια τιμή, την οποία έχουμε υποχρέωση να αποδίδουμε σε όλους εκείνους τους τόπους που είναι βαμμένοι με το αίμα των προγόνων μας.


Τα δέντρα αυτά είναι ποτισμένα με τα δάκρυα εκείνων που υπερασπίστηκαν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Εκείνων που υπερασπίστηκαν τη θρησκεία μας, την Ορθοδοξία. Εκείνων που υπερασπίστηκαν την ελληνική Σημαία. Τη Σημαία αυτή, ορκιζόμενοι οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες, οι Αξιωματικοί και οι Υπαξιωματικοί στη Σχολή Ευελπίδων, τη Σχολή Ικάρων και τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στο τέλος του όρκου τους λένε ότι δεν θα την εγκαταλείψουν ποτέ, μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός τους. Είναι ακριβώς ο ίδιος όρκος τον οποίο έκαναν πράξη εδώ οι Μακεδονομάχοι μας, στους οποίους σκύβω το κεφάλι. Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι αυτός εδώ ο τόπος ούτε ξεχνά, ούτε παρασύρεται από εκείνους που ξεχνούν.

Η Μακεδονία εδέχθη τα τελευταία χρόνια πολλές επιθέσεις, από πολλούς εχθρούς. Απελευθερώθηκε, γιατί εδώ στο αίμα σας κυλά η Ελλάδα. Γιατί εδώ όσα κανόνια, όση δύναμη οπλισμού, όσους συμμάχους και αν έχουν, είτε εν όπλοις είτε διπλωματικούς συμμάχους - και αναφέρομαι σε αυτό που πολύ εύστοχα είπε ο Πανοσιολογιότατος στο κήρυγμά του στην εκκλησία για «τας Ευρώπας» - εδώ έχουν να αντιμετωπίσουν έναν λαό ο οποίος αντιστέκεται υπέρ βωμών και εστιών.

Η Κέλλη είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για το πως η ελληνική ψυχή όταν χρειάζεται ομονοεί, συστρατεύεται και νικά. Εδώ, στην Κέλλη, είχαμε τη νίκη με την παρουσία του οργανωμένου Ελληνικού Στρατού - και βεβαίως εκείνη την εποχή ήταν όλες οι δυνάμεις μαζί, η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική, οι δυνάμεις εκείνες που εν καιρώ πολέμου συμμετέχουν εν όπλοις στον αγώνα, και ευχαριστώ για την παρουσία τους σήμερα - αλλά μαζί με τον ελληνικό λαό, μαζί με τις γυναίκες της Κέλλης, οι οποίες είναι οι κόρες, οι εγγονές σήμερα των Μακεδονομάχων.

Είναι εκείνες οι οποίες σήμερα στην Κέλλη είναι οι μανάδες των πολυτέκνων οικογενειών ενός χωριού που πρέπει να το μάθει όλη η Ελλάδα ότι όλοι οι κάτοικοι είναι πολύτεκνοι. Και αυτό είναι μια άλλη μάχη την οποία πρέπει να δίνουμε σε μία Ελλάδα που σβήνει. Γιατί κάποτε μας πολέμησαν με όπλα, τους αντιμετωπίσαμε και τους νικήσαμε. Τώρα μας αντιμετωπίζουν με άλλου είδους όπλα. Ένα από αυτά τα όπλα είναι ο οικονομικός πόλεμος ο οποίος μας οδηγεί να παρασυρόμαστε από τη δική τους θεωρία και να λέμε ότι «δεν μπορούμε να παντρευτούμε, να κάνουμε παιδιά». Το αποτέλεσμα είναι η υπογεννητικότητα, η οποία «σκοτώνει» την πατρίδα μας.

Αν η Ελλάδα γίνει μια χώρα γερόντων, αν στις τάξεις των νεοσυλλέκτων παρουσιάζονται λιγότεροι από αυτούς τους οποίους αποχαιρετούμε εν τιμαίς, αν οι βαπτίσεις και οι γάμοι είναι λιγότεροι από τις κηδείες, η Ελλάδα θα πεθάνει. Εδώ, λοιπόν, στην Κέλλη, αντιστέκεστε και νικάτε σήμερα, γιατί παρά τον οικονομικό πόλεμο συνεχίζετε όλοι να δημιουργείτε μεγάλες οικογένειες, γιατί η οικογένεια είναι ο πυλώνας της πίστης στην πατρίδα.

Θέλω, όμως, να στείλω και ένα ξεκάθαρο μήνυμα, επειδή ο κόσμος αλλάζει, η περιοχή μας αλλάζει. Η περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, όπως βλέπετε είναι ανάστατη, η μόνη σταθερή χώρα στην ευρύτερη περιοχή είναι η Ελλάδα.

Θέλω λοιπόν να στείλω ένα μήνυμα από εδώ, από την καρδιά της Μακεδονίας, να μην διανοηθεί κανείς ότι θα παραδοθεί το όνομα της Μακεδονίας. Και σε αυτό θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι εγγυητές θα είμαστε όλοι εμείς. Η Μακεδονία είναι ελληνική, η Μακεδονία είναι μία, η Μακεδονία είναι ποτισμένη με αίμα και κανείς δεν έχει δικαίωμα να διαπραγματευτεί την ονομασία της. Το λέω αυτό, διότι ακούγονται διάφορες δήθεν μοντέρνες φωνές, οι οποίες στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, της νέας τάξης πραγμάτων, αρχίζουν και ξεχνούν ή παραλλάσουν την Ιστορία, όπως αυτό το ανιστόρητο που ακούσαμε προχθές για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ε, λοιπόν, θα υπάρχουμε και εμείς οι οποίοι θα αντιστεκόμαστε. Η Γενοκτονία των Ποντίων έγινε και ως απάντηση στην προχθεσινή πολιτική πράξη του υπουργού Παιδείας, εγώ δηλώνω ότι σε όλα τα στρατόπεδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους θα γίνουν εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, όπως επίσης και εκδηλώσεις οι οποίες θα αφορούν το σύνολο των εθνικών μας θεμάτων, για τα οποία κάποιοι έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι ούτε συμβιβαζόμαστε, ούτε βάζουμε «νερό στο κρασί μας», ούτε υποχωρούμε.

Θέλω, για μια ακόμα φορά, να σας ευχαριστήσω. Να θεωρήσετε, κ. Πρόεδρε, δική μου τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Τιμή δική μου, γιατί βρίσκομαι σε αυτόν εδώ τον τόπο, ο οποίος δεν κράτησε ελεύθερη μόνο την Κέλλη, κράτησε ελεύθερη ολόκληρη τη Μακεδονία. Το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα, ενός αγώνα που για μια ακόμα φορά ήταν προδομένος από μέσα, απέδειξε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο οργανωμένος ελληνικός στρατός, που αποτελείται από το μόνιμο στελεχιακό προσωπικό, από τους Εφέδρους και από τους Εθνοφύλακες, αλλά και όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, τη δύσκολη στιγμή θα βρεθούμε μαζί στη μάχη στην κοινή γραμμή.

Ευχαριστώ πολύ».

kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
GuestMode: Cydia update v3.0.1 ($0.99)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
GuestMode: Cydia update v3.0.1 ($0.99)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ