2015-11-05 21:47:46
Φωτογραφία για Το …«νέο» αγκάθι της Υγείας στη διαπραγμάτευση
Βασιλική Αγγουρίδη

Virus.com.gr

Κάθε μια εκκρεμότητα της διαπραγμάτευσης φαίνεται πως θέλουν να κλείσουν άμεσα οι θεσμοί, πριν εκταμιευθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ.

Έτσι, αφού «τακτοποιήθηκε», με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, το ζήτημα της διασφάλισης της χαμηλότερης τιμής σε off patent, που, επηρεάζει φυσικά και τις τιμές των γενοσήμων, τώρα οι θεσμοί «τα βάζουν» και με τα «μαξιλαράκια» των φθηνότερων φαρμάκων.

Το θέμα είχε θέσει και ο G. Carone, όπως είχε γράψει το Virus (εδώ) ζητώντας την κατάργηση της προστασίας από τις μειώσεις στα φάρμακα κάτω των 12 ευρώ στα off patent και στα 7,8 ευρώ στα γενόσημα.

Όπως έγινε γνωστό, στις συζητήσεις μεταξύ του P. Moscovisi και του Αλέξη Τσίπρα, στα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων περιλαμβάνονται και τα εν λόγω «μαξιλαράκια», ώστε να επιτευχθεί περαιτέρω εξοικονόμηση από τις τιμές των γενοσήμων.

Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερωθεί για τις παραμέτρους του ζητήματος από τα στελέχη της Αριστοτέλους και το θέμα συζητείται, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, το θέμα δεν θα επηρεάσει την τρέχουσα γενική ανατιμολόγηση, αλλά θα αγγίξει το επόμενο Δελτίο Τιμών. Ο ΕΟΦ «τρέχει» να ολοκληρώσει τις διαδικασίες προκειμένου να αναρτηθούν οι προτεινόμενες τιμές και να ξεκινήσει η διαβούλευση με τους ΚΑΚ.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων το νέο δελτίο τιμών θα τεθεί σε εφαρμογή τον επόμενο μήνα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ