2015-11-07 18:15:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Καθαρίστριες σχολείων... δύο ταχυτήτων – Οι συμβασιούχες αν αρρωστήσουν, υποχρεούνται να ...
Περισσότερο σύμβαση "δουλοπάροικου" θυμίζουν οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι καθαρίστριες των σχολείων στην Πάτρα που εργάζονται 4ωρο, καθώς όχι μόνο δεν έχουν ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά, αλλά είναι υποχρεωμένες να έχουν δεχθεί όρους... απίστευτους!

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, ανάμεσα στους όρους που περιλαμβάνει η σύμβασή τους, αναφέρεται πως αν η καθαρίστρια αρρωστήσει, είναι υποχρεωμένη να στείλει κάποιον άλλον οικείο της να καθαρίσει το σχολείο, ή να... πληρώσει από την τσέπη της άλλη καθαρίστρια για να το κάνει.

Εκτός αυτού, οι καθαρίστριες οι οποίες εργάζονται αποκλειστικά με τετράωρη απασχόληση και λαμβάνουν από 200 έως 400 ευρώ, κάτι που όπως καταγγέλλουν, τους απαγορεύει να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά, όπως έχει γίνει με τις μόνιμες καθαρίστριες.

Παράλληλα, τα χρήματα που τους οφείλονται των τελευταίων μηνών ακόμη δεν έχουν καταβληθεί.

Σε πρόσφατη συνάντηση, όπως αναφέρουν πηγές του tempo24.gr, μεταξύ της αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου, της προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Σταυρούλας Παναγοπούλου – Νικολάου και εκπροσώπων των συμβασιούχων καθαριστριών, συζητήθηκαν όλα αυτά τα ζητήματα.

Μάλιστα για το θέμα των οφειλομένων, η Αχαιή αναπλ. Υπουργός δεσμεύτηκε πως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα τους καταβληθούν τα χρήματα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ