2015-11-11 04:11:09
Φωτογραφία για Σκότωσαν τον τρομοκράτη που εμπλέκεται με το αεροσκάφος
Η Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας σκότωσαν τον Άσραφ Αλί Χασανάιν αλ Γαράμπαλι. Ο οποίος παρουσιάζεται από το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ως «ένας από τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες» του βραχίονα του ΙΚ στη χώρα και έχει εμπλοκή στη συντριβή ενός ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους στο Σινά.

Σύμφωνα με τους Αιγύπτιους Άσραφ Αλί Χασανάιν αλ Γαράμπαλι, φέρεται να είχε εμπλακεί στην απαγωγή και στον αποκεφαλισμό του Τόμισλαβ Σάλοπεκ, ενός Κροάτη ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό μιας γαλλικής εταιρείας τον Αύγουστο. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει ότι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με αστυνομικούς οι οποίοι προσπαθούσαν να τον συλλάβουν στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Χασανάιν ήταν ένα από τα πλέον καταζητούμενα στελέχη του αιγυπτιακού βραχίονα του ΙΚ. Αυτή η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε Ρώσους τουρίστες την 31η Οκτωβρίου στο Σινά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 224 επιβαίνοντες σε αυτό, σε αντίποινα, όπως ανέφερε, για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία.


Παρότι η Αίγυπτος αρνείται να συναγάγει επισήμως συμπεράσματα καθώς η έρευνα για το συμβάν βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, το Λονδίνο και η Ουάσινγκτον έχουν ανακοινώσει δημόσια πως θεωρούν ότι είναι «πολύ πιθανό» το Airbus να καταστράφηκε εξαιτίας βομβιστικής επίθεσης.

Ο Χασανάιν φέρεται, σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές, να σχεδίασε και να συμμετείχε στη διάπραξη της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του τότε υπουργού Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραήμ τον Μάιο του 2013, τη δολοφονία τουλάχιστον τριών αστυνομικών και πέντε δοκίμων αστυνομικών, αλλά και μια βομβιστική επίθεση εναντίον του ιταλικού προξενείου στο κέντρο του Καΐρου τον Ιούλιο που είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Ferrari είπε όχι στη Red Bull
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Ferrari είπε όχι στη Red Bull
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ