2015-11-11 04:37:37
Φωτογραφία για Η Τουρκία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε χερσαία επιχείρηση εναντίον της ISIS
Η Τουρκία είναι έτοιμη για χερσαία επιχείρηση εναντίον της ISIS, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης επιχείρησης του συνασπισμού δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Αχμετ Νταβούτογλου.

Αναλυτικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε  στη δημοσιογράφο κ. Christine Amanpour του CNN International, o κ. Αχμέτ Νταβούτογλου ερωτηθείς εάν η Τουρκία σχεδιάζει χερσαία επιχείρηση στη Συρία εναντίον της ISIS δήλωσε: «Πρέπει να συζητήσουμε όλη μαζί τη δυνατότητα της χερσαίας επιχείρησης. Απαιτείται μια ολοκληρωμένη στρατηγική  τόσο από αέρος όσο και από ξηράς. Πλην, όμως, η Τουρκία δεν μπορεί να αναλάβει όλο το βάρος. Εάν υπάρξει μια πολύ καλά οργανωμένη στρατηγική του συνασπισμού, η Τουρκία είναι έτοιμη να διαδραματίσει ρόλο σε κάθε επίπεδο».

Στην ερώτηση εάν η εν λόγω στρατηγική περιλαμβάνει και την χερσαία επιχείρηση, ο κ.Νταβούτογλου απάντησε: «Ναι και βέβαια. Υπάρχει ανάγκη για ολοκληρωμένη στρατηγική. Σε αντίθετη περίπτωση, το να συνεχίζει να υφίσταται κενό στην περιοχή (με τη μη διοργάνωση χερσαίας επιχείρησης εναντίον της ISIS) ενδέχεται να δημιουργήσει το έδαφος για την ανάδυση μιας άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης στη θέση της ISIS. Πρέπει να επιλύσουμε με ολοκληρωμένο τρόπο την κρίση στη Συρία».


Επίσης, αναφορικά με τον εξοπλισμό από τις ΗΠΑ των δυνάμεων των Κούρδων εναντίον της ISIS, δήλωσε: «Εάν οι ΗΠΑ επιθυμούν να εξοπλίσουν τους Κούρδους που μάχονται εναντίον της ISIS, όχι όμως το PKK, εμείς είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε. Εάν επιθυμούν, δηλαδή, να εξοπλίσουν τον Μπαρζανί στο Ιράκ ή τις δυνάμεις των Πεσμεργκά και να τους βοηθήσουν να περάσουν στη Συρία εναντίον της ISIS,  εμείς είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε βοήθεια. Αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι θα λάβουμε κάθε είδους μέτρα για να σταματήσουμε την παροχή βοήθειας σε οποιαδήποτε ομάδα που συνδέεται με το PKK στη Συρία και το Ιράκ».
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ