2015-11-11 07:37:10
Φωτογραφία για Έφυγε o θρύλος της RnB....[video]
Εφυγε από τη ζωή ο θρύλος της RnB μουσικής Αλέν Τουσέν, σε ηλικία 77 ετών Ο διάσημος πιανίστας και συνθέτης από τη Νέα Ορλεάνη απεβίωσε στη Μαδρίτη, όπου βρέθηκε για να δώσει συναυλία, από καρδιακή προσβολή.

Οι νοσοκόμοι που έφτασαν στο σημείο κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά ξανά καθ' οδόν προς το νοσοκομείο.

Ο Τουσέν υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους αμερικανούς παραγωγούς και συνθέτες, υπογράφοντας τη μουσική ή την παραγωγή σε κλασικά τραγούδια όπως τα Working in a Coal Mine και Lady Marmalade.

Στη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του συνεργάστηκε με κορυφαίους συναδέλφους του, όπως οι Ααρον Νέβιλ, Λι Ντόρσεϊ, Ρόμπερτ Πάλμερ, Σόλομον Μπερκ.

Εκτός από τεράστια επιτυχία, έτυχε και της ανάλογης αναγνώρισης, αφού το 1998 μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame, ενώ το 2013 ο Μπαράκ Ομπάμα του απένειμε μετάλιο για την προσφορά του.

Σημειώνεται ότι το σπίτι του στη Νέα Ορλεάνη είχε καταστραφεί από τον κυκλώνα Κατρίνα, γεγονός που τον ανάγκασε να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, επέστρεψε στην αγαπημένη του πόλη, οκτώ χρόνια μετά την καταστροφή...
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ