2015-11-12 22:41:39
Φωτογραφία για Διαμαρτύρονται οι Τούρκοι ότι ελληνικά F-16 εγκλώβισαν δικά τους αεροσκάφη για πάνω από 8 λεπτά!
Ως παρενόχλησης τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά για πάνω από συνολικά 8 λεπτά επιχειρεί να εμφανίσει το Αρχηγείο του τουρκικού Γενικού Επιτελείου , την διαδικασία Αναχαίτισης/ Αναγνώρισης που εφάρμοσε το ελληνικό σύστημα αεράμυνας όταν τα τουρκικά F-16 και CN-235 παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο χθες!

Στην ανακοίνωση λοιπόν γίνεται λόγος για δήθεν παρενόχληση 2 τουρκικών F – 16 από 2 ελληνικά αεροσκάφη αναχαιτίσεως , με εγκλωβισμό ραντάρ, για 6 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης δήθεν στον διεθνή εναέριο χώρο στο Αιγαίο 6 αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, καθώς και για παρενόχληση 1 τουρκικού αεροσκάφους θαλασσίων περιπολιών CN-235, με εγκλωβισμό ραντάρ για 1 λεπτό και 15 δευτερόλεπτα, κατά τη διάρκεια της ίδιας πτήσης.

Τα τουρκικά αεροσκάφη, συνεχίζει η τουρκική ανακοίνωση , αντέδρασαν κατά τον ίδιο τρόπο βάσει των κανόνων εμπλοκής.


Βεβαίως δεν είναι έτσι τα πράγματα : Τα τουρκικά αεροσκάφη είχαν κάνει παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου και τα ελληνικά , όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, εφάρμοσαν την διαδικασία Αναχαίτισης/ Αναγνώρισης. Μάλιστα οι τουρκοι πιλότοι σε μαι περίπτωση αντέδρασαν και έγινε αερομαχία ( έγραψε προχθές το ΚΡΑΝΟΣ).

Συγκεκριμένα το ΚΡΑΝΟΣ είχε γράψει από χθες Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015, ότι την ώρα που η Αγκυρα ανακοίνωνε την  επίσκεψη εργασίας του Ελληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία,  η Πολεμική της Αεροπορία προχωρούσε σε 22 παραβάσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Αναλυτικά σχηματισμός 6 μαχητικών αεροσκαφών F-16  ένα αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας CN-235  και ένα ελικόπτερο έκαναν 3 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας (Κ.Ε.Κ.) και 19 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (Ε.Ε.Χ.) . Μάλιστα σε μια περίπτωση  τα τουρκικά αεροσκάφη αντέδρασαν κατά την αναχαίτιση και αναγνώριση με αποτέλεσμα να γίνει μια αερομαχία ( εμπλοκή),

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 11η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΌ ΤΟ ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :    1 (6 α/φ)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :     2 (1 CN-235 +1 Ε/Π)  

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :     8

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :     2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :     3

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :     19

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :     1

ΠΕΡΙΟΧΗ               :    ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, ειχε ανακοίνωσει το ΓΕΕΘΑ.

Σήμερα Πέμπτη 12 Νοεμβρίου η Τουρκική Αεροπορία ειχε μηδενική δραστηριότητα στο Αιγαιο
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ