2015-11-14 04:14:06
Φωτογραφία για Το Επιμελητήριο Σερρών προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με το Ελληνο-Σερβικό Επιμελητήριο
Η συμφωνία υπεγράφη στο πλαίσιο προώθησης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της περιοχής μας και την προώθηση των τοπικών προϊόντων μας Στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με τοΕλληνο -Σερβικό ΕπιμελητήριοΕλλάδας προχώρησε το Επιμελητήριο Σερρών στο πλαίσιο προώθησης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της περιοχής μας και την προώθηση των τοπικών προϊόντων μας. Το βράδυ της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου 2015,στην αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» του Επιμελητηριακού Μεγάρου Σερρών στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε , η υπογραφή της συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Σερρών και του Ελληνο -Σερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Σερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γεωργάκος, ο οποίος μάλιστα κατάγεται από το χωριό Δάφνη Σερρών. Στη συνεδρίαση παρέστη και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνο-Σερβικού Επιμελητηρίου και «ζωντανός θρύλος» του μπασκετικού ΠΑΟΚ, Bane Prelevic.


Ο Χρήστος Μέγκλας ,Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών αναφορικά με τηνυπογραφή συνεργασίας ,δήλωσε«Ηέδρα τουΕλληνοσερβικού Επιμελητήριο είναι στη Θεσσαλονίκη και σήμερα υπογράφουμε τη ν συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων . Είναι δυναμικό επιμελητήριο και έχει σκοπό να ενώσει τους επιχειρηματίες των δύο χωρών και να γίνουν επενδύσειςκαι στην Σερβί α και στην Ελλάδα. Είναι η δεύτερη συνάντηση με το Επιμελητήριο μας ,στην πρώτη έγινε η γνωριμία και στην δεύτερη συνάντηση υπογράφουμε την συμφωνία συνεργασίας».

Ο Πρόεδρος τουΕλληνο- Σερβικού Επιμελητηρίου ,Κωνσταντίνος Γιωργάκος, σε δηλώσεις του τόνισε« Καταρχήν είναι η υλοποίηση της πρώτης επαφής που είχαμεμε τον Επιμελητήριο Σερρών για την συνεργασία πλέον και στο τυπικόκομμάτι της υπογραφής,μεταξύ Επιμελητηρίου Σερρών και Ελληνο-Σερβικού Επιμελητηρίου. Στόχος είναι η ανάπτυξη επιχειρηματικώνεμπορικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρηματιών του Επιμελητηρίου Σερρών και της Σερβίας . Όπως γνωρίζεταιτο Ελληνο- ΣερβικόΕπιμελητήριο έχει ως ιδρυτικά μέλη όλα τα Επιμελητήρια της Σερβίας και αποτέλεσμα αυτού είναι ότι το 95% των επιχειρηματιών της Σερβίας ανταποκρίνονται στις σχέσεις που έχει το Ελληνο- Σερβικό Επιμελητήριο .Έτσι λοιπόν πιστεύουμε ότι οι επιχειρηματίες των Σερρών μπορούν να αναπτύξουν σχέσεις με τους επιχειρηματίες της Σερβίας .Στόχοςειδικότερα είναι να γνωριστούν οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις μεταξύ τουςκαι έτσι σταδιακά θ α υπάρξει ανάπτυξη στις σχέσεις των δύο χωρών».

« Πρόσφατα ,πριν ένα μήνα είχατε μια πετυχημένη έκθεση ,όπου εκθέτες ήταν πολλοί από τον πρωτογενή τομέα. Πολλά από αυτά τ α προϊόντα θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν γνωστά στη Σερβία . Φέτος είχαμε ένα εκατομμύριο επισκέπτες από την Σερβία στην Ελλάδα . Υπήρχε μια αύξηση 50% περίπου ,αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί . Οι Σέρβοι μεγαλώνουν στην χώρα μας ,στην θάλασσα την δική μας , γνωρίζουν τα προϊόντα μας και αυτά πρέπει να φτάσουν στην Σερβία .Ο σωστός τρόποςθεωρώ ότι είναι μόνο μέσω των Επιμελητηρίων» κατέληξε ο κ. Γιωργάκος.

Ο Bane Prelevic,Γενικός Γραμματέας του Ελληνο-Σερβικού Επιμελητηρίου, αναφερόμενος στην ενασχόλησή του με τοΕλκηνο-Σερβικό Επιμελητηριο Ελλάδος ,δήλωσε « Είμαι φίλος με τον πρόεδρος τον κ. Γιωργάκοπάνω από εικοσιπέντε χρόνιακαι μου είχε αναφέρει ότι πρόκειται να δημιουργηθεί Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο .Λόγω της καταγωγής μου και επειδή θεώρησα ότι είναι πάρα πολύ καλό η δημιουργία του, θεώρησα ότι μπορούμε να βοηθήσουμε στην βελτίωση των επιχειρηματικώνσχέσεων των δύο χωρών και αυτός είναι ο στόχος μας». Η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων την αναζήτηση εμπορικών συνεργατών, την διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, εμπορικών εκθέσεων, σεμιναρίων και άλλων ενημερωτικών εκδηλώσεων, τη συμμετοχή σε Επιχειρηματικές Συναντήσεις και κυρίως την προώθηση σερραϊκών προϊόντων στη φίλη-χώρα Σερβία.

Το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα το Επιμελητήριο Σερρών θα κληθεί να συμμετάσχει με τις ενδιαφερόμενες Επιχειρήσεις-Μέλη του σε Οικονομικό Φόρουμ που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή Σέρβων επιχειρηματιών.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ