2015-11-15 18:31:06
Φωτογραφία για Άγρια ΔΗΣΥ: Ο «Συναγερμός» σε συναγερμό!
Ο Ευάγγελος Αβέρωφ στην Ελλάδα, όταν ενημερώθηκε για την προσπάθεια διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, ο οποίος δημιούργησε τη δεκαετία του '80 την ΔΗ.ΑΝΑ, είχε πει ότι «όποιο πρόβατο βγει από το μαντρί το τρώει ο λύκος» και όπως φαίνεται την ρήση του Αβέρωφ συμμερίζεται πλήρως ο... Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Δημοκρατικός Συναγερμός για την περίπτωση της Ελένης Θεοχάρους και των άλλων... αποσχιστικών τάσεων στο εσωτερικό του κόμματος.

Το «μέτωπο» της Θεοχάρους

Η Ελένη Θεοχάρους εξελίσσεται στην μεγαλύτερη πολέμιο της κυβερνητικής πολιτικής στο Κυπριακό, καθώς καταφέρεται δημόσια κατά της «συναινετικής» πολιτικής που ακολουθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και ο Δημοκρατικός Συναγερμός στο θέμα των συνομιλιών με τον Μουσταφά Ακιντζί, τονίζοντας έχουν δείξει υπέρ το δέον «φιλικό» πρόσωπο στον Τ/κ ηγέτη. Μάλιστα, σε συνέντευξή της στον «Φιλελευθέρο» την προηγούμενη εβδομάδα, έθιξε και ένα θέμα που «πονάει» πολιτικά το Νίκο Αναστασιάδη, για τη στάση του ΔΗΣΥ στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν το 2004.


Οι περισσότεροι στον Δημοκρατικό Συναγερμό «βλέπουν» πίσω από τις κινήσεις της Ελένης Θεοχάρους προεδρικές βλέψεις για τις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2018 και γι' αυτό δεν έχει υπάρξει πιο έντονη αντίδραση στα λεγόμενά της για τη «μικρή ηγετική ομάδα» του Συναγερμού που σύμφωνα με την συνέντευξή της, ακολουθεί τη γραμμή στο Κυπριακό.

Η ησυχία Πιτσιλλίδη

Ο πρώην ευρωβουλευτής Ανδρέας Πιτσιλλίδης είχε αντιδράσει δυναμικά τον περασμένο Ιούλιο κατά της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, μιλώντας για αποδείξεις που έχει στα χέρια του και τις οποίες θα έδινε στη δημοσιότητα.

Από τότε και τις επιθετικές δηλώσεις του, τύπου: «το μόνο που θυμίζει ΔΗΣΥ είναι η "Νίκη" του Παιωνίου στην είσοδο» και «οι Συναγερμικοί ντρέπονται για το κόμμα τους πια, ενώ παλιά ήταν περήφανοι. Για εμένα είναι ντροπή ο ΔΗΣΥ να κατέλθει αύριο στις βουλευτικές εκλογές», δεν υπήρξε συνέχεια.

Τα αναπάντητα ερωτήματα, βέβαια, παραμένουν, όπως και το γιατί ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης δεν έδωσε ποτέ συνέχεια. Άραγε ικανοποιήθηκε από τις μετέπειτα επαφές του με την ηγεσία του Συναγερμού; Θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές του Μαΐου;

Το εκλογικό μέτρο, το Κυπριακό και οι πωλήσεις δανείων

Η εφημερίδα «24» και το 24h.com.cy ανέδειξαν πρώτα τη φιλοδοξία του υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, «βλέποντας» στο βάθος την προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Η φιλοδοξία αυτή συνοδεύεται απαραίτητα από την έξοδο από το μνημόνιο και την «επιτυχή ολοκλήρωση» του προγράμματος της Κύπρου, όσο πιο σύντομα γίνεται, προκειμένου να καρπωθεί τα πολιτικά οφέλη ο ίδιος, αλλά και το κόμμα. Από αυτό το πρίσμα μπορεί να ειδωθεί και η πρόωρη έξοδος στις αγορές με πολύ υψηλότερο επιτόκιο από αυτό που παίρνει η Κύπρος από την τρόικα για το οποίο υπήρξε σφοδρή κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Χάρης Γεωργιάδης αναμένεται να αποτελέσει τη διάδοχη κατάσταση μετά τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ανάλογα με την «πολιτική» εξέλιξη του νυν προέδρου του ΔΗΣΥ -δηλαδή εάν θα διεκδικήσει προεδρία ή ανάλογα με τις εξελίξεις στο Κυπριακό αρκεστεί σε υπουργική θέση μετά το 2018. Λίγοι, πάντως, περιμένουν να υπάρξει σύγκρουση ανάμεσα στους δύο, αφού ο Χάρης Γεωργιάδης θα περιμένει την «πολιτική» επετηρίδα του κόμματος.

Ο Μασούρας και οι υπόλοιποι υπουργοί... βουλευτές

Πέρα από τον Χάρη Γεωργιάδη, που θέλει να αφήσει την «ηλεκτρική» καρέκλα του υπουργού Οικονομικών, υπάρχουν πολλοί υπουργοί, οι οποίοι θα ήθελαν να εκλεγούν στην επόμενη Βουλή και αναμένεται στο άμεσο μέλλον να εκδηλώσουν τις προθέσεις τους.

Τα σενάρια που κυκλοφορούν περιλαμβάνουν τον υπουργό Άμυνας, Χριστόφορο Φωκαΐδη για την επαρχία Αμμοχώστου, τον Μάριο Δημητριάδη που θα ενισχύσει σημαντικά το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στην Πάφο και έχει την εύνοια και του Αβέρωφ Νεοφύτου λόγω του έργου του στο υπουργείο Μεταφορών.

Ένα όνομα που θα πρέπει να προστεθεί σε όσους «φλερτάρουν» με τα ψηφοδέλτια του Συναγερμού είναι αυτό του Ανδρέα Μασούρα, του πρώην πλέον αντιπροέδρου των Οικολόγων, ο οποίος έχει αρχίσει το «φλερτ» με τον Συναγερμό, όπως θα διαβάσετε στο ρεπορτάζ στις επόμενες σελίδες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ