2015-11-18 16:46:42
Φωτογραφία για Ειρηνική η πορεία των αγροτών στη Θεσσαλονίκη [photos]
Ειρηνική, σε αντίθεση με την Αθήνα, ήταν η κινητοποίηση των αγροτών στη Θεσσαλονίκη. Τώρα το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στις επόμενες κινητοποιήσεις τους και την μορφή που θα έχουν αυτές Το πρωί συγκεντρώθηκαν στην «Καμάρα» και από εκεί με πορεία κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, όπου και παρέδωσαν σχετικό ψήφισμα. Την ίδια ώρα οι λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης λειτουργούσαν κουτσουρεμένες, αφού η συμμετοχή των παραγωγών στην απεργία ήταν στο 99% σύμφωνα με τους συνδικαλιστές τους.

«Δείτε τι συμβαίνει με τα προϊόντα και πως έχουν αυξηθεί οι τιμές τους. Αυτό συμβαίνει γιατί φεύγει συνεχώς εργατικό δυναμικό και δεν μπορούμε να παράγουμε τα απαραίτητα προϊόντα», επισήμανε ο πρόεδρος του σωματείου παραγωγών λαϊκών αγορών «η πρόοδος», Δημήτρης Τοπούζης.

Στο πλευρό των παραγωγών έχουν ταχθεί οι ομοσπονδίες και τα σωματεία του χώρου των λαϊκών αγορών.

Παρών στην κινητοποίηση, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράσταση του στον αγώνα των παραγωγών και ο περιφερειακός σύμβουλος της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα λαϊκών αγορών Μιχάλης Χριστόπουλος.


Όπως όλα δείχνουν και όπως και οι ίδιοι άφησαν να εννοηθεί η σημερινή ήταν η αρχή των κινητοποιήσεων τους, αν η κυβέρνηση επιμείνει. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τοντριπλασιασμό εισφορών προς τονΟ.Γ.Α. ,και τις  αυξήσεις φόρου από 13% σε 26%,με προκαταβολή φόρου 100%. Οι αγρότες ζητούν να μην υπάρξουν αλλαγές στο καθεστώς που υπάρχει σήμερα.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ